Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : immobilaiser

griko
16-05-07, 13:52
Witam wszystkich tak jak w temacie mam mały problem z immobilaiserm. Otóż po zakupie hani było wszystko ok, ale włóżyłem radio - alpine CDE-9843RM zrobiłem przejście żeby pamięć radyjka się nie kasowa i ku mojemu zdziwieniu immobilaiser przestał działąć. Dodam tylko że jak robie reset kompa to się załącza tylko raz i po dotknięciu dżinksa znów przestaje działąc, tak jakby była tam jakaś pamięć i nie załącza immobilaisera po ponownym zgaszeniu hani. W związku z tymn mam pytanko czy podłączenie pamięci od radia mogło spowodować wyłączenie immo?? :pomocy:

skolopendra
22-05-07, 19:23
podłączenie pamięci od radia mogło spowodować wyłączenie immo??

nie mogło

griko
21-09-07, 16:14
Znalazłem nowy wątek w sprawie immo. Otóż ostatnio próbowali mi ukraść radio i strasznie je potórbowali, więc postanowiłem je wymontować i naprawić. Ku mojemu zdziwieniu po odłączeniu kostki iso immo momentalnie zaskoczył i działa normalnie. Ktoś może czai o co chodzi?

ppm702
21-09-07, 16:27
widocznie nakopsałeś z kablami. Gdzie podpiąłeś to podtrzymanie pamięci?

griko
21-09-07, 19:56
widocznie nakopsałeś z kablami. Gdzie podpiąłeś to podtrzymanie pamięci?
Za bardzo nie wiem radyjko podłączał mi szwagier. :/
spróbuje to ustalić w weekend.

skolopendra
23-09-07, 11:46
mi szwagier. :/

..........................................niebezpi eczny ten Twój szwagier ;)
podepnij się w okolice zapalniczki i będzie ok

griko
24-09-07, 13:32
Już wiem podpiął pamięć od radyjka pod zasilanie, wszystko to było robione na wtyczce(kabelkach) wychodzących z radia. Kostki ISO i kabelki (fabryczne) były nie tykane.

ppm702
24-09-07, 14:04
czyli ktoś źle podpiął immo

griko
24-09-07, 15:53
Możliwy jest taki błąd? Wydawało mi się że immo jest fabryczny - wszędzie są naklejki.
Jak już to prawda to co zrobić? Wziąś zasilanie do pamięci z zapalniczki jaki pisał skolopendra?

ppm702
24-09-07, 16:05
sprawdzić całą instalację. To, że immo jest fabryczny (w co wątpię) to nie znaczy, że ktoś coś przy nim grzebał. Najlepiej to zasil radio przez oddzielny bezpiecznik z aku. Najlepiej dla radia. Chociaż przez to błędnego podłączenia immo nie wyeliminujesz.

uki
02-10-07, 15:31
siema, ja mam to samo, kolega mi podpinal radio zeby bylo podtrzymanie pamieci, i jakos tak to wszystko podlaczyl ze mi przestal dzialac immo. Zauwazylem ze po resecie lub odlaczniu aku zapala sie kontrolka od immo, po przylozeniu dzinksa immo sie odlacza i mozna jechac. Wiec immo dziala tylko jeden raz. W wolnej chwili zobacze jak on mi podlaczyl kabelki od podtrzymania. Pozdroo

griko
03-10-07, 13:59
No to widze, że masz podobny problem. Zobacz jak odłączysz radio czy immo będzie działął(u mnie po wyjęciu radia momentalnie zaczął działąć), jeśli tak to trzeba przejrzeć instalkę tak jak radził ppm702. Jak coś wykombinujesz to daj znać. pozdro