Zobacz pełną wersję : Lampy JDM homologacja
Witam chciałbym sie dowiedzieć czy dostane lampy JDM wersja usa lub jpn tak aby swieciły sie całe na dole a nie tylko kwadracik jak w europejskich z homologacja europejska ? jesli nie to czy mozna jakos przerobic tak by byly dopuszczone tzn by bylo przeciwmgielne i kierunki ?
pozdraiwam
Nie, nie dostaniesz takich z homologacją. Albo musisz pomodzić europejskie (EDM) i wyciąć ten odbłyśnik z nich, ale to wygląda średnio. Jest opcja kupienia USDM'ów i olania tematu homologacji (jak zrobiłem to, np. ja). Przeciwmgielne - jak poszukasz to znajdziesz rozwiązanie dla tego problemu, podpowiem, ze chodzi o diody prostownicze.
Ale te przeciwmgielne montuje sie wtedy w lampach normalnie ? czy mozna znalesc juz z wbudowanymi ? Bo widziałem tez ze montowane jest w zderzaku nie wiem czy takie cos jest dopuszczalne
Trzeba przerobić wiązkę (wlutować diody) i zaopatrzyć się w dwie oprawki dwuwłóknowe do lamp wewnętrznych. Wtedy bedziesz mial 4x pozycja, 4x stop i 2x przeciwmgielne. Poszukaj na forum dokładniejszych informacji, bo było to już naprawdę wałkowane wiele razy. Jak to świeci masz u mnie w temacie (strony nie pamiętam, ale jest link do filmu na YouTube.
a nie lepiej przepiąć tylko piny we wtyczce i mieć 4x pozycja, 2x stop (zewnętrzne) i 2x przeciwmgielne (wewnętrzne) ?? 5 min roboty i nie trzeba nic kupować - ja tak zrobiłem u siebie w EG8 i działa. Dodam tylko że robiłem to na oryginalnych światłach USDM i wiązkach z tych świateł
ale czy na europejczykach też da rade tak zrobic ? bo czytałem ze nie osiągnie sie tak dobrego efektu jak w orginałkach a z drugiej strony jak kupie USDM to nie bede miał homologacji..
ale co Ci daje ta homologacja?? na przeglądzie podbijają normalnie mówisz tylko że wersja lamp usdm i nikt sie tego nie czepia :o policja też na to leje więc nie rozumiem w czym jest problem :cool:
No własnie chodzi mi o policje i o przegląd czysie czepiać nie będą i tylko o to ;) skoro tak mowisz to mozna kupić orginałki a najlepiej USDM ale czarno-czerwone albo biało-czerwone
nikt sie nie czepia , przeciez sa identyczne jak seryjne (nie dotyczy bialo czerwonych) z tymi diodami to jak bardzo chcesz , ja mam oryginalne usdmy i tam gdzie w euro jest przeciwmgielne , wlozylem oprawke dwuwłóknową , więc mam to co w usdm plus taki jeden pmgielny jakw euro , zadna filozofia