Zobacz pełną wersję : Autoalarm podłączenie
witam.
jestem w trakcie wymiany alarmu, juz praktycznie wszystko znalazłem na forum, jednak jeden z kabli od alarmu mam podpiąć do stacyjki i nie bardzo wiem gdzie się podłączyć. czy ktoś z Was ma jakieś zdjęcie, opis lub cokolwiek co mi pomoże?
Kolejny przypadek gdzie forumowa wróżka musi wrócić z wakacji :D napisz jakiego auta dotyczy czy jest to III gen a może VIII wtedy będzie łatwiej cokolwiek napisać ale obawiam się że jest to opisane na forum a jak nie to manual w łapke i do przodu
SorryAleNiChu
30-11-11, 07:47
Jestem !
Wywróżyłam że masz VIgena i chodzi ci o podłączenia plusa pojawiającego się po przekręceniu stacyjki (tutaj mogę się mylić) . Podpinaj się miernikiem do pinów nad bezpiecznikami (tych kwadracików), będzie tam na przemian + i -. Jak dobrze pamiętam druga para jest aktywna po stacyjce, dla pewności sprawdź jeszcze miernikiem.
KLIK (http://images37.fotosik.pl/1203/44069674e6368ed9med.jpg)
No tak, ale dałem, auto to, VI gen. EJ9 - masz racje Chipsy2 - obiecuję poprawę;)
SorryAleNiChu wielkie dzięki, myślę, że dam sobie rade.
Pojawił się jeszcze jeden problem - świeci mi się kontrolka hamulców na desce. auto hamuje, czy stopy świecą nie wiem, ale raczej tak;)
SorryAleNiChu
30-11-11, 10:59
Posmaruje masło chlebem, ale czy będzie dziś padać ? Nie wiem, jutro nie padało.
wiem, wiem, dziś będę walczył dalej, mam jednego podejrzanego;)
Ja jak podłączałem to u siebie to zdjąłem osłonę pod kierownicą i miernikiem znalazłem kabel w którym idzie plus po zapłonie.