Zobacz pełną wersję : Niebieskie światła
Witam,
Strasznie podobają mi się jak widze u kogoś niebieskie światła ...
Chciałbym takie sobie założyć do CIvica VI generacji
Rozważmy 2 propozycje
1. Najbardziej niebieskie żarówki mające homologacje
2. Najbardziej niebieskie żarówki bez homologacji ..
CO kupić ?
Pytanie co chcesz tym uzyskać ? I po co Ci to ? Oczywiście proponowałbym z homologacją bo z tymi bez różnie bywa
Niebieskie światło - wygląd nic więcej.. tak czy siak widoczność też pewnie bedzie lepsza niż na standardowych
Kolego jak chcesz mieć problemy z miśkami to zakładaj niebieskie pozycje(bo rozumiem że o to ci chodzi).
Mnie ostatnio zatrzymali bo mam białe podświetlanie tablicy i pan policjant stwierdził że to nie są białe tylko niebieskie żarówki,po dłuższej dyskusji jak juz mi posprawdzali wszystkie światła wjeba... mandat za pasy bo już nie mieli się czego przyczepić.
Niebieskie światło - wygląd nic więcej.. tak czy siak widoczność też pewnie bedzie lepsza niż na standardowych
Jeśli chodzi o zwykłe żarówki to mało które świecące na niebiesko lepiej świecą od standardowych.
Hmm to do żaróweczek sie czepiają? Hmm
Są tak
COOL BLUE HYPER - niebieskie bez homologacji
COOL BLUE INTENSE - mniej niebieski ale legalny z homologacją ..
Chyba ze cos z philipsa bo chińszczyzny nie chce
Załóż sobie coś o śnieżnej barwie a nie szukaj niebieskich, naprawdę będziesz zadowolony :)
Temat był już poruszany setki razy. Ja bym brał jak już to coś pod kolor białego.
Tzn ale mowa tutaj o wyglądzie, bezpieczeństwie, czy misiakach ?
Tak mowa o wyglądzie bo według mnie niebieskie światło to trochę wiocha(ale o gustach się nie dyskutuje),bezpieczeństwie na pewno też gdyż świecą dużo gorzej niż standardowe białe czy żółte,a o miśkach nie wspomnę
No z tym ,ze wiocha to także sie zastanawiałem,
Homologacja jak jest to powinni to zaakceptować
Tylko Philips czy Osram ogolnie ? bo to jedno i to samo chce sie powiedzieć
Ps. czytam właśnie opinie o niebieskich i delikatnie mówiąc ludzie je "krytykują"
Ja mam takie
http://allegro.pl/osram-night-breaker-plus-h4-12v-60-55w-kurier-14zl-i1951977547.html i jestem z nich bardzo zadowolony.
tutaj masz temat o żarówkach
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=2648
co osoba to inna opinia..
Jakby się dało zwracać to kupić 2 komplety wmontować po jednej pojeździć ocenić i potem jedne zwrócić :)
Witam,
Strasznie podobają mi się jak widze u kogoś niebieskie światła ...
Chciałbym takie sobie założyć do CIvica VI generacji
Rozważmy 2 propozycje
1. Najbardziej niebieskie żarówki mające homologacje
2. Najbardziej niebieskie żarówki bez homologacji ..
CO kupić ?
Proponuje wstawić zestaw zenona 12000 Kelwinów :D
Jeżeli zależy Ci na kolorze niebieskim to może po prostu zamiast postojówek założysz LED'y koloru zimny biały - dają delikatnie błękitną poświatę przy zapalonych światłach.
IMO normalne białe żarówki typu Philips Blue Vision wyglądają najlepiej .. nikt nie przekona mnie do jakiś niebieskich czy innych wynalazków ...
Ps. czytam właśnie opinie o niebieskich i delikatnie mówiąc ludzie je "krytykują"
Bo niestety ale w nocy to nic nie będziesz widział.
Proponuje wstawić zestaw zenona 12000 Kelwinów
chyba najlepsze rozwiązanie , zamontuj sobie xenony z barwą 10000 i będziesz miał niebieskie światło :)
Jak niebieskich nie warto to weźmy zwykłe białe najmocniejsze
Jakie będą najmocniejsze od Osrama jakie od Philipsa ?
Zapewne jak już ktoś pisał osramy :)
Jeżeli zależy Ci na kolorze niebieskim to może po prostu zamiast postojówek założysz LED'y koloru zimny biały - dają delikatnie błękitną poświatę przy zapalonych światłach.
IMO normalne białe żarówki typu Philips Blue Vision wyglądają najlepiej .. nikt nie przekona mnie do jakiś niebieskich czy innych wynalazków ...
jezdzilem na takich. owszem dobrze swiecily, ale wytrzymywaly maks pol roku. z jednego przegladu wylecialem, bo koles stwierdzil, ze to jakis ulep i w ogole nie chcial gadac, bo niebieskie i uj. na drugim koles absolutnie nie widzial nic zlego w tych zarowkach.
pamietajcie tylko, zeby to nie oslepialo innych kierowcow. ;)
Son - Goku
01-12-11, 20:26
Bo niestety ale w nocy to nic nie będziesz widział.
chyba najlepsze rozwiązanie , zamontuj sobie xenony z barwą 10000 i będziesz miał niebieskie światło :)
I oślepiał wszystkich,. . .
Kupione H4 night breaker plus :)
Czas na zagadke :D
Które to Osramy http://iv.pl/images/81996139852190723106.jpg
maniekdoniu
02-12-11, 19:08
od strony kierowcy? świecą bardziej na bialo :d
to był chyba sarkazm :D te po prawej ? :D
Ja mam już w drugim aucie Philips xenon ultimate effect, dają fajną białą barwe i długo świecą, w poprzednim aucie miałem je ponad pół roku i się nie spaliły, tylko sarna mi jedną stłukła :/
Do tego auta kupiłem takie same, ale dopiero 3 miesiąc chyba idzie:)
thompson17
05-02-12, 15:05
Czas na zagadke :D
Które to Osramy http://iv.pl/images/81996139852190723106.jpg
jaja sobie robisz z poważnych ludzi?