PDA

Zobacz pełną wersję : AWG zamiast Kata

Komar
28-11-11, 18:24
Mam pytanko do was wyciolem kata wspawali mi jakies badziewo , chce to teraz wyciac bo mam rezonans przy 3tys.

pytanie moje brzmi jakiej srednicy zamowic ten przelotowy http://allegro.pl/awg-tlumik-sportow...932069890.html ?

50 mm wystarczy ? czy dac 55 zeby nie zamulac ?

dodam ze sinilik d16y8 , kolektor 4-2-1 wydech nie modzony tylko koncowy zmieniony

Maskunt
28-11-11, 18:54
Ja ostatnio wywalałem kata i wziąłem tłumik od Proex. Jest bardzo cichy rezonans (prawie nie słychać) przy ok 2tyś obrotów, tylko przy hamowaniu silnikiem. Niesłyszalny przy choćby cicho włączonym radiu. Jeśli chcesz to Saiti tym handluje u nas.

Saiti
28-11-11, 19:04
Jest bardzo cichy rezonans (prawie nie słychać) przy ok 2tyś obrotów, tylko przy hamowaniu silnikiem

Muszę to obadać, zanim nakrzyczysz, że wina tłumika :) Bo to niezależne od kata.

PAWELEKHONDA
28-11-11, 19:06
no tez polecam te od Satiego sam mam i jest ok :) ma zwezke w srodku dodatkowa i nie ma metalicznego dzwieku az takiego jak miałem sama rurke) :) POLECAM
chodz mam leki rezonans ale da sie jezdzic :)

Komar
28-11-11, 19:18
a co do tego co wkleilem nie wiecei jakas srednica bd ok ????

Maskunt
28-11-11, 19:56
W AWG masz praktycznie 0 wygłuszenia, będzie darł japę. Wystarczy porównać ciężar z tłumikiem przelotowym Proex. Po wymianie kolektora wydechowego i wywaleniu kata mam praktycznie seryjny dźwięk, cisza jak była, tak jest.

Muszę to obadać, zanim nakrzyczysz, że wina tłumika :) Bo to niezależne od kata.
Może to i faktycznie kolektor ;) Trzeba to kiedyś obadać, w każdym razie jest to tak ciche, że kompletnie nie przeszkadza, a bardzo nie lubię jak wydech drze japsko.

PAWELEKHONDA
28-11-11, 20:09
a co do tego co wkleilem nie wiecei jakas srednica bd ok ????

ja mialem awg średnica 2' chyba było tam 50mm w aukcji i bylo w miare cicho .Ale jak dalej modzilem i po zamontowaniu kolektora 4-2-1 i całego wydechu z kwasówki i tylny miałem Wm jeszcze to bylo głosno .Wiec zmienilem na ten proexa : jest cięzszy lepiej wygłusza i lepiej widac wykonany bo i za taki musisz troszke dac (awg sa te za 45 zł to nie ma co sie spodziewac rewelacji cena do jakosci ) :):) chodz jak ktos liczy kazdy grosz to lepsze juz te awg niz zwykła rurka takie moje zdanie:)

billiejoe
28-11-11, 22:33
Ja używałem AWG 55 zew i zarówno na seryjnym wydechu, potem na 4-2-1 i reszcie seryjnej nie było różnicy w głośności więc co byś IMO tam nie wstawił to oprócz rurki i strumienicy powinno robić robotę...

Komar
28-11-11, 23:44
dzieki , ja mam koncowy teraz wtin loopa nic nie modzone dalej , wiec mysle ze i tak AWG bd lepszy a czy glosno nie przeszkadza mi to napewno ciszej niz przy 3tys z ta rurka ocipiec idzie w srodku ......

lozek
29-11-11, 00:07
Mam Środkowy AWG powiekszony i zamiast kata mam AWG w obudowie kata. Na końcu M-tech, cały wydech to 55mm.

Nic nie brzęczy, jedynie mogłoby być troche ciszej co stwierdzam teraz, kiedys mi nie przeszkadzało :)

Komar
29-11-11, 00:31
Mam Środkowy AWG powiekszony i zamiast kata mam AWG w obudowie kata. Na końcu M-tech, cały wydech to 55mm.

Nic nie brzęczy, jedynie mogłoby być troche ciszej co stwierdzam teraz, kiedys mi nie przeszkadzało :)

no i elegancko , wrzoce do siebie 50 i powinno byc ok :)

lozek
29-11-11, 12:53
tak to brzmi jak cos ( z parówą )

http://www.youtube.com/watch?v=qW45cdRDPa4

Komar
29-11-11, 13:02
no i gut :)