Zobacz pełną wersję : Czy przekaźnik pompy paliwa ma wpływ na spalanie?
progressmen
27-11-11, 23:41
Jak w temacie. Podejrzewam że jest z nim coś nie tak bo auto wykazuje objawy które pasują do "zmęczonego" przekaźnika czyli problem z odpaleniem na ciepłym silniku. A pytam o to ponieważ mam duże spalanie. Na silniku D15B2 auto spalało mi 10 litrów na 100 kilometrów (400 kilometrów i 40litrów). Zmieniłem silnik na D16Z5 i auto pali identycznie (dosłownie identycznie) mimo że teraz ma ok 130KM a nie jak wcześniej 90KM. Zastanawiam się więc co może mieć wpływ na spalanie bo widziałem że temu silnikowi wystarczy 8 litrów na 100. Jakieś pomysły?
Przekażnik nie ma wpływu na spalanie,on daje sygnał dla pomki paliwowej i albo działa albo nie,spalanie temat rzeka,wierz ja miałem zawsze Preludy ,spalanie miały wysokie ale to było dla mnie jasne wkońcu silniki 2 litry,ale teraz mam civica i jestem też przerażony żeby D16Z6 opytalał 11 litrów benzyny,poprostu szok.Hondy palą mało tylko w katalogach,teraz po tylu latach już to wiem.Gada się że BMW paliwożerne,ale to nie prawda ,miałem kiedyś E34 z 3500 litrowym silnikiem,po mieście paliła 18 gazu,w trasie przy 200 na zegarku 12 gazu,i zawsze tak spalała nie było żadnych wachań.
Mi każda honda paliła 10l/100km w mieście na krótkich odcinkach. Jak miałem 90KM, 160KM, 125KM, czy nawet 210KM, każda paliła tyle samo.
przekaźnik nie działa - spalanie = 0 i tyle w temacie związku przekaźnik-spalanie