Zobacz pełną wersję : civic '92 brak biegow
hollyblood
27-11-11, 20:14
witam
W końcu udalo mi się skonczyc swap, odpaliłem silnik i ruszyłem... ale moja radość nie trwała długo. Zgasła mi na drodze a że miałem słabe aku z kumplem postanowiliśmy odpalić z popychu :mad:kumpel pchał, ja wrzuciłem drugi bieg puściłem sprzegło i... cos chrupnęło i nie ma żadnego biegu. Moje pytanie brzmi co sie urwało? mechanizm różnicowy? półosie chyba cale.Pewnie bez wymiany skrzynie się nie obejdzie.
biegi się wbijają i ich nie ma, czy w ogóle wbić nie możesz?
mi ostatnio od tarczy sprzęgła odłamał się jakiś kawałek i nie mogłem wbijać biegów bo wadził... może masz cos podobnego? z tym, że u mnie raz na jakiś czas mogłem odpalić i przejechać kawałek i później to samo...
hollyblood
27-11-11, 20:37
u mnei normalnie biegi wchodza bo slychac jak wsteczny zgrzyta :D no ale nie ma przeniesienia na koła. Nie wazne czy na odpalonym czy zgaszonym silniku nie ma przeniesienia... mowisz ze sprzeglo?
jak oski cale to tylko sprzeglo zostaje, roznicowka sie nie rozlatuje od tak
Albo krzyzak na polosi :P
hollyblood
28-11-11, 04:55
dzis będe wyciągał skrzynie, dam znać to poszło.
Albo krzyzak na polosi :P
,.
Arturvf500
28-11-11, 13:08
dzis będe wyciągał skrzynie, dam znać to poszło.
moze zanim wyciagniesz skrzynie zobacz czy masz cale przeguby;)
hollyblood
28-11-11, 18:54
no Panowie... aż wstyd się przyznać.. ogarnąłem dosłownie sam całego swapa, sam wkładałem i wyjmowałem silnik a.. zapomniałem wpiąć półoś do końca, która podczas popychu po prostu się wysunęła. Załamałem się jak to zobaczyłem. Teraz już wszystko ok , pozostały małe regulacje.Dziekuje za pomoc
wazne ze nic powaznego, ciesz sie :D
hollyblood
28-11-11, 19:26
ciesze sie jak dzieciak ;D