Zobacz pełną wersję : Rozpuszczalnik a lakier karoserii
Witam,
Czy można po karoserii srebrny metalic wylać rozpuszczalnik aby rozpuścić kropki od farby którą malowałem wycieraczki ? ]
Czy karoserii nic sie nie stanie ?
Witam,
Czy można po karoserii srebrny metalic wylać rozpuszczalnik aby rozpuścić kropki od farby którą malowałem wycieraczki ? ]
Czy karoserii nic sie nie stanie ?
bezpieczniejsza opcja to zetrzeć te kropki papierem ściernym 2000 lub jeszcze cieńszyn (delikatnie i punktowo) a następnie jakąś pastą do polerowania przelecieć te zmatowienia i jest czysty, błyszczacy lakier :) Robiłem tak u siebie
Bo właśnie mnie nie było w domu a brat mi to rozpuszczalnikiem pojechał. Ja jak wpadłem do domu opłukałem wodą i mam nadzieje ,ze jutro nie ukaże się moim oczom matowy lakier czy coś
Son - Goku
27-11-11, 20:07
nic sie nie stanie.
Ja tak zrobiłem,gdy chciałem zwlikwidować klej na naklejce i wszystko ok.
jesli lakier fabryczny czyli twardy to nic nie powinno sie stac, lakier miekki czyli zwykly lakierniczy to moze nawet dojsc do uszkodzenia bazy pod klarem (ale to najgorsza opcja jesli rozpuszczalnik bylby naprawde bardzooo mocny)
jesli lakier fabryczny czyli twardy to nic nie powinno sie stac, lakier miekki czyli zwykly lakierniczy to moze nawet dojsc do uszkodzenia bazy pod klarem (ale to najgorsza opcja jesli rozpuszczalnik bylby naprawde bardzooo mocny)
ogólnie lakier Hondowski nawet fabryczny do twardych nie należy :D
Wyznacznikiem twardości nie jest "fabryczny" albo "lakierniczy" a jego wiek, firma i ilość utwardzacza dodana do klaru
dużo też zależy od rodzaju użytego rozpuszczalnika:)
Sprawdziłem butelkę rozcieńczalnik NITRO :/
Sprawdziłem butelkę rozcieńczalnik NITRO :/
NIE PRÓBUJ ! :D tzn zetrzesz ten lakier... razem z bazowym :D
@lozek przeczytaj topic juz było robione bez mojej wiedzy na necie różne opinie o tym krążą ide właśnie lukne czy nić sie nie stało jutro auto na Polerke mam nadzieje ze bedzie dobrze
Na przyszłość do usuwania kleju - benzyna ekstrakcyjna, bezpieczna dla lakieru.