Zobacz pełną wersję : malowanie progów = odpryski
bede malował cała hanke, wiec tak mysle nad progami, obawiam sie ze jak je pomaluje to beda na nich odpryski.. wiec zastanawiam sie nad chlapaczami, co by je dac na przod, ewentualnie sportowe (hardkory:D) co o tym myslicie, ma ktos z was tak ? jakies foto ?
pozdro
Własnie mam ten sam problem...malować czy nie :(
Całe auto bedzie pomalowane...oprócz progów i listem bocznych...
Ale chyba progi pomaluje :)
A z chlapaczami... :agent: nieeeeeee//// :)
ja maluje na czarno, wiec chyba czarne chlapacze nie beda sie rzucały w oczy ;)
Ja mam pomalowane progi, listwy i klamki. Wszyscy lakiernicy próbowali mi wybić ten pomysł z głowy jednak ich nie posłuchałem i dobrze zrobiłem. Farba trzyma się już dwa lata i nie widać żadnych odprysków czy pęknięć. Wiem, że lakiernik u którego malowałem stosował jakiś specjalny podkład żeby farba lepiej trzymała się plastiku. Powiedział, że bez tego zaczęła by po prostu odpadać. Dodam, że nie mam chlapaczy.
Pozdrawiam
No ja też na czarna perełkę jadę :)
I progi do malownia :)..a co tam
:)
Ziomy, chlapacze jak najbardziej, czarne!!!
NatiSanelEG4
15-05-07, 11:17
malujcie progi:)
Jak lakiernik zna się na rzeczy, to da podkład do plastików, polakieruje i będzie dobrze! Poza tym chyba wszystkie obecnie nowe auta mają polakierowane plastiki i jakoś im farba nie odpada! Ja mam polakierowane wszystkie plastiki na zewnątrz auta, jeżdżę od miesiąca więc niewiele powiem jak z trwałością. Na pewno o niebo lepiej auto wygląda!!!
KamilPalyszko
15-05-07, 16:20
Gdzie lakierowaliscie?
dobrze (poprawnie-czyli z podkładem do plastików) pomalowane plastiki (progi/lusterka/klamki) nie odpryskują...
podklad do plastiku to jedno, polecam jeszcze dodac zmiekczacza do lakieru
lakier robi sie wtedy bardziej elestyczny czy jak kto woli gumowaty, do tego stopnia ze mozna nawet plastiki dosc mocnapowyginac a lakier dalej nie peknie
UWAGA UWAGA !!!
kolor czarny, ale ile perły koles ma "wmieszac", cos mi wogole gadal ze moze dac np 40% srebrnego ?? ale nie wiem ocb mu..
pozdro, do wt musze dac odp