Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja => dym z nawiewów

Blade
14-05-07, 18:41
Jadę sobie dzisiaj, temperaturka tak ok 27oC, klima wlaczona, standardowo w lekkim korku. Gdy wyjechalem juz poza granice wawy i zaczelo robic sie nieco luzniej wylaczylem klime bo bylo juz chlodno a wiedzialem ze bede niedlugo dojezdzac do domu...

Po paru minutach utnąlem na swiatłach wiec włączyłem klime jeszcze raz i nagle szok!

Z wentylatorów zaczelo leciec duuzo dymu. Zwykłego bialego, bezwonnego => cos a la dym z urzadzenia do nawilżania powietrza. Po ok. 20 sek wyłaczyłem klimatyzację bo sie trochę przestraszylem. Ale dym tak jak wyleciel z nawiewów tak zaraz sie rozproszył i nie było go widać.

Włączyłem klimę jeszcze raz, poleciało trochę dymu i.. koniec. Powtórzyłem później to jeszcze raz - dym sie pojawił ale juz w małych ilościach.

Hmmm... Ma ktoś jakiś pomysł o co biega?

dymek
14-05-07, 18:55
Miałem coś takiego po wymianie nagrzewnicy. Jak mi wytłumaczono wilgoć osadziła się na plastikach, nagrzewnicy i parowała po włączeniu klimy. Dodam że to na jesieni było. Po 1 uruchomieniu - ustawiałem komputer, już nie było dymu.

Limak9
05-08-07, 23:29
tez cos takiego mialem norma przy wysokich temp

jacektp
06-08-07, 11:48

To raczej nie norma a wskazuje na niewielkie przecieki w parowniku klimatyzacji

Bodzlo
06-01-08, 11:24

To raczej nie norma a wskazuje na niewielkie przecieki w parowniku klimatyzacji

W przypadku wycieku zapach nie jest zbyt przyjemny ,pozatym pozostałby tłusty ślad na nawiewach i przy cisnieniu jakie panuje w układzie już by klima nie działała :)