Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15b7 nie pali :(

kaczy_skc
26-11-11, 22:59
Auto od wtorku stało, bo stary akumulator wyzionął ducha, dopiero w piątek znalazłem chwilę żeby pojechać po nowy.
W piątek wieczorek na szybko podpiąłem nowy aku, auto odpaliło bez problemu. Dokręcanie mocowania zostawiłem na dzisiaj, bo było już ciemno.
Dziś rano zszedłem do auta i nie dość, że ktoś wyjeżdżając wgniótł mi prawe drzwi to jeszcze auto nie odpala.
Pompa paliwa pracuje, rozrusznik żywo kręci, podejrzewam że nie ma iskry (nie sprawdzałem bo obite drzwi mnie zdemotywowały)
Jutro wyciągnę aparat zapłonowy i wyczyszczę. Co jeszcze mogło się spierdzielić? Bezpieczniki, cewka?
pzdr

mlodyxx
26-11-11, 23:03
najczesciej cewka lubi pasc z zaskoczenia w civie od tego bym zaczal ewentualnie modul ale rzadziej najpierw zobacz czy iskra jest czy jej nie ma

kaczy_skc
29-11-11, 14:50
Dzisiaj sprawdziłem czy jest iskra i jakaś tam jest. Paliwo tez jest bo, aż poszedł ogień z gniazda świecy przy sprawdzaniu :D
Mój niepokój wzbudza stan świec. Całe w lekko tłustym nagarze, dziś skocze po nowe. Auto chechła, prawie zapala ale jakoś nie może do końca zaskoczyć.
Przez to, że są zasyfiałe świece to zdmuc**** z nich iskrę?

airman
29-11-11, 16:36
Miałem taka dziwna akcje w wakacje,auto postało tydzień i nie chciało zapalić,wszystkie styki w aparacie byly badane itp i tez podczas kręcenia jakby załapywał. Podpiałem do drugiego auta kablami i po kilkunastu sekundach kręcenia nagle zapalił :] i do tej pory odpala :]

kaczy_skc
29-11-11, 17:59
Tylko, że mam nowy akumulator ;/ jutro wymienie swiece i zobacze jaki efekt

rooter666
29-11-11, 18:24
sprawdz czy nie wyskoczył czujnik uderzeniowy za schowkiem ale to raczej nie to ;)

airman
29-11-11, 22:32
Jeśli chodzi o cewkę i moduł możesz sobie miernikiem obadać czy jest sprawna, wszystko w manualu znajdziesz.

kaczy_skc
29-11-11, 23:32
Z tego co udalo mi sie znaleźć na forach to jesli padla cewka/modul to aparat nie daje iskry.

kaczy_skc
07-12-11, 14:05
Winny zamieszania był moduł.
Do zamknięcia.