Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Montaż klimatyzacji (civic IV)

szczurek_
14-05-07, 18:24
Od razu mowie ,ze korzystalem z opcji szukaj i nie znalazlem takiego tematu :(

Chodzi mi ile moglby kosztowac montaz klimatyzacji w Civicu IV gen. ???
Czy jest to droga imprez ??? i czy macie jakies dobre adresy w Warszawie ???

zakri
14-05-07, 23:29
dolaczam sie do tematu.

I dorzucam kolejne pytanie, czy istnieje mozliwosc np. przelozenia uzywanej klimi od innego modelu w hance.
Jaki koszt takiej przekładki?

Igła
16-05-07, 11:10
mysle ze nie powinno byc problemu z przekladką ale niewiem co z elktryka.. napewno musi to zrobic ktos kto ma pojecie bo sama pompa i jej podlaczemnie to nie problem

szczurek_
16-05-07, 20:47
A jakie sa koszty :
-montażu nowej ?
-przełożenie (koszt uzywanej i robocizna ) ?

ktos sie orientuje ??

Igła
19-05-07, 00:13
hehe mam z concerto ile proponujesz? dostaniesz z kolem i paskiem ale to dopiero za jakis czas jak bede swapowal cifa

tehCleaner
21-05-07, 01:19
hmm ja bym za taka robote wzioł +/- 350zł

pozdro.

TJ
03-06-07, 21:27
Klima w Civie 4gen będzie taka sama jak w CRX, a w CRX sprawa wygląda tak, że części co jakiś czas się pojawiają na forach i allegro, za komplet używek trzebaby dać w granicach 1000zł. Napełnienie kosztuje 200zł.

Mój CRX miał klimę gdy go kupiłem, ale nie działała. Doprowadzenie jej do działania kosztowało mnie około 1000zł, w tym naprawa cewki kompresora, wymiana skraplacza (którego szukałem przez kilka miesięcy, ale w międzyczasie było parę ofert kompletu części więc komplet dostać łatwiej) i towarzyszące temu wszystkie prace w warsztacie.

Oczywiście jeśli się robi samemu, to jest o wiele taniej, ale w warsztacie to drogi interes :(