Zobacz pełną wersję : W chłodnicy cały czas jest piana !
Witam Proszę o jakieś porady . Po wymianie rozrządu z pompa wody . W Chłodniccy pojawia się cały czas piana czyściłem dzisiaj z 2 godziny układ i nic nie daje po dłuższym płukaniu nadal pojawiała się woda więc stwierdziłem ,że to może od ciśnienia pojawia się ta pijana . Kupiłem płyn chłodniczy i nadal się pojawia się pijana.Jeszcze wlewałem do chłodnicy preparat czyszczący chłodnice i nic nie pomaga. Jakieś pomysły co to może być ? Z góry dziękuje . Silnik 1.5 d15b7.
a jak auto chodzi na gazie to też tak się może dziać ?
nigdy nie miałem gazu, nie umiem powiedzieć
I jeszcze pytanie czy tak można jeździć ?
najpierw musisz stwierdzić co faktycznie jest przyczyną
czy uszczelka pod głowicą czy coś innego
jezeli uczszczelka to bedzie robic ciśnienie i albo wyrzuci wode wyrównawczym albo gdzieś puści wąz. Ja obstawiam że nie jest wypłukany dokładnie ten preparat i pieni się jeszcze, słyszałem że te preparaty lubią mieć negatywne skutki, a jak poziom oleju i co jest na korku.
poziom oleju jest dobry . preparatu dopiero użyłem jak nic nie pomagało w sensie jak na korku ?
czy nie poszła woda w olej i nie ma smietany na korku od oleju( ja bym jeszcze spuścił płyn wlał wode i płukał tą piane przelewając chłodnice jeżeli to nie bedzie uszczelka)
nie ma śmietany przez prawie 2 godziny wlewałem wodę od węża od termostatu co idzie na dól do chodnicy i wylewało się górą a chłodnice całą przeczyściłem. na razie dojechałem nim tylko do domu jakieś 20km i na razie nic się nie dzieje ale chyba tak nie powinno być?.
jak to nie uszczelka to tak jak koledzy mówią raczej resztki tego preparatu
jutro pojadę sprawdzić szczelność :P
Głowica szczelna nadal płukałem dziś i nic nie pomaga ;/
To benzyna w takim razie i powiem ci ze woda sie tego nie pozbedziesz latwo,p najprosciej vchybsa bylo by osuszyc uklad wtedy szybko odparuje ale technicznie najprosciej zlac wszystko na goracym silniku tylko trzeba uwazac