Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z immo, kluczem matka, odpaleniem POMOCY!

a4tech33
26-11-11, 01:20
Witam!

problem jest z honda 6 gen vti 96r. po wlozeniu klucza matki samochod w ogole nie zareagowal, migala tylko ikonka immo. po wsadzeniu kluczyka normalnego, zapasowego taz miga immo i nic sie nie dzieje. po przeprogamowaniu (tak mi sie wydaje) klucza normalnego kluczem matka, zaczal krecic rozrusznik, ale samochod nie odpala! jak wiadomo brakuje albo iskry albo paliwa. kluczyk ktory uzywam na codzien nie uruchamia auta, nie kreci rozrusznikiem. w czym jest problem? ahh podkusilo mnie z tym kluczem matka...

EDIT:

Wyczytalem cos takiego:
Zgodnie z instrukcja to należało zrobić po włożeniu czerwonego klucza:

1. wlozyc czerwony kluczyk ponownie
2. (lamka immo mruga szybko)
3. wyciagnac czerwony kluczyk
4. wlozyc czarny kluczyk, odczekac 5 sekund i wyciagnac czarny kluczyk
5. ponownie wlozyc czerwony kluczyk (lampka immo mruga 3 razy wolno) i wyciagnac kluczyk
6. procedura programowania immo - klucz zakonczona.

Tak tez wczesniej zrobilem, pozniej dla pewnosci jeszcze raz, rozrusznik jak krecil tak kreci, ale samochod nie odpala :( w czym tkwi problem? istnieje mozliwosc zeby manewry z owymi kluczykami "namieszaly" w immo? jak tak, to co robic, do kogo sie zglaszac, czy moze da sie to ogarnac samemu?

lopi83
26-11-11, 20:57
jak rozrusznik kreci to immo jest ok, przyczyna jest gdzies indziej

SorryAleNiChu
27-11-11, 11:49
To masz 3 kluczyki czy ile ? Matka, normalny i zapas ? Opisz jakoś to dokładniej który co robi bo cię nie czaje. Spróbuj odlutować immo z kompa i uruchomić silnik. Jeśli ci odpali i nie zgaśnie to będziesz wiedział że to immo.

jak rozrusznik kreci to immo jest ok, przyczyna jest gdzies indziej

Nie koniecznie, miałem raz taki przypadek że silnik odpalał i za chwile gasł bo kluczyk nie był zaprogramowany.

a4tech33
27-11-11, 20:27
dokladnie mam 4 kluczyki- matke(czerwony),zapas z immo, zapas bez immo(?), i ten co uzywam na codzien. Wyszlo na to, ze jednak immo odmowilo posluszenstwa, wylutowalem immo, porobilem zworki jak kazali na jakies zagranicznej stronce i znowu dziwna akcja. Samochod odpala tylko z zapasowego kluczyka! Po wlozeniu kluczyka "na co dzien" nic sie nie dzieje( immo miga), kluczyk bez immo to samo, matka to tez to samo. A zapasowy zachowuje sie poprawnie, ba ikonka na desce gasnie i zapala sie tak jak samochod by mial immo! Co teraz mam zrobic, skoro teoretycznie nie mam immo, a mam tylko jeden dzialajacy kluczyk z 4?

lopi83
27-11-11, 21:02
wylutowales immo z kompa ale zostal Ci modul pod kierownica, musisz zmostkowac 2 przewody zeby to ominac

a4tech33
27-11-11, 21:39
i wszystko jasne ;) tylko w ktorym miejscu jest owy modul, jakie przewody trzeba zmostkowac, bo usilnie szukalem w necie tego i nie znalazlem nic ...

lopi83
27-11-11, 21:45
pod kierownica czarna puszka wielkosci powiedzmy paczki fajek, ma 2 kostki
w przedlifotwych wystarczy niebieski z czarnym paskiem do masy podlaczyc