PDA

Zobacz pełną wersję : 3 pytania o częśći w zawieszeniu

Moruso
14-05-07, 16:57
Witam

Byłem dzisiaj na szarpakach sprawdzić zawieszenie.I gość mi zapisał co mam do wymiany.
A więc:

-luz na lewym przednim górnym wahaczu(Pytanko: Czy muszę wymieniać cały kompletny wahacz czy można wymienić te bodajże 3 tulejki,które się tam znajdują?)

-silentblocki po obu stronach z tyłu(Pytanko: Czy to jest to samo co tuleje tylniego wahacza?)

-luz na gałce kierowniczej z lewej strony(Pytanko: Czy tu chodzi o wymiane końcówki drążka kierowniczego? Bo jakoś nie mogę znaleźć nigdzie w necie gałki kierowniczej...

Civiczek 95r D15Z3 5-drzwiowy.Orientuje sie ktoś może też tak mniej wiecej w cenach?

Dzięki za podpowiedzi :angel2:

harnas
23-05-07, 18:59
wiec kolego odpowiadam

-luz na lewym przednim górnym wahaczu(Pytanko: Czy muszę wymieniać cały kompletny wahacz czy można wymienić te bodajże 3 tulejki,które się tam znajdują?)
jest troche kombinaCJI ale da sie wymienic te tuleje i sworzen bez wymiany wachacza ale jest troche gombinacji

-silentblocki po obu stronach z tyłu(Pytanko: Czy to jest to samo co tuleje tylniego wahacza?)
to sie nazywa tuleje gumowo metalowe wachacza czyli silentblock

-luz na gałce kierowniczej z lewej strony(Pytanko: Czy tu chodzi o wymiane końcówki drążka kierowniczego? Bo jakoś nie mogę znaleźć nigdzie w necie gałki kierowniczej...
sa w sprzedazy zamienniki i nie sa drogie