Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic 5d 1.6 lub 1.5 Vtec

DarkWolf
14-05-07, 13:39
Witam wszystkich.
Mam ogromna porsbe! Czy moglibyscie mi polecic jakies dobre oferty sprzedazy Hondy Civic 1.6iLS badz 1.5 V-tec ale nie tej wersji E bo chcialbym troche mocniejsza. Prosze uprzejmie bieglych aby jak cos znajda podrzucili link bo poszukuje takeij od dluzszego czasu ale wszystkie jakie ogladalem byly nie zabardzo.
Rocznik jaki mnie interesuje to od 95 do 97 a cena to 10 do 14 tysiecy. Jesli z gazem to tylko Sekwencyjny wtrysk!!

Gizmoon
14-05-07, 14:07
poszukuje takeij od dluzszego czasu ale wszystkie jakie ogladalem byly nie zabardzo.
I nic dziwnego.Z tymi silnikami,w dobrym stanie i za tą cenę ciężko znaleźć.
Musisz uzbroić się w cierpliwość.

mirrr
14-05-07, 15:32
http://www.gratka.pl/moto/tresc/honda-civic-v-tec-114km-1-5-6931081.html?w=7faf58ca21767978&s=1
Tutaj masz linka,ja kupowałem u tego kolesia swoją hanie z tym samym motorem tyle że 99 i polecam warto.

Bucz
14-05-07, 18:31
mirrr, sam byłeś u tych ludzi kupować auto ze swoim mechanikiem, czy zgodzili się jechać z Tobą do serwisu?
W okolicach Łodzi jest kilku handlarzy specjalizujących się w Hondach, ale żaden mnie nie przekonał do siebie. U jednej pani idealny civic za prawie 15 okazał się golasem bitym prawą stroną, po 4 właścicielach, bez książki serwisowej i z jednym kluczykiem.
Inny Pan "całe życie" jeżdżący hondą i znający je jak własną kieszeń twierdził, że nie ma civiców z silnikiem 1,5VTEC-E 114KM... Ceny też wysokie za autka "takie sobie"...
Żaden nie chciał też jechać do serwisu. Ja niestety nie mam mechanika, którego mógłbym ciągać do każdego parcha z ogłoszenia, więc zależałoby mi na uczciwym sprzedawcy, który zgodzi się poświęcić 2-3 godzinki w serwisie, żeby sprzedać swoje "idealne" auto...
Na 1,5 VTEC-E 114 KM straciłem już nadzieję, ale chciałbym znaleźć chociaż fajne 1,4.

mirasek
14-05-07, 20:55
Witam wszystkich.
Mam ogromna porsbe! Czy moglibyscie mi polecic jakies dobre oferty sprzedazy Hondy Civic 1.6iLS badz 1.5 V-tec ale nie tej wersji E bo chcialbym troche mocniejsza. Prosze uprzejmie bieglych aby jak cos znajda podrzucili link bo poszukuje takeij od dluzszego czasu ale wszystkie jakie ogladalem byly nie zabardzo.
Rocznik jaki mnie interesuje to od 95 do 97 a cena to 10 do 14 tysiecy. Jesli z gazem to tylko Sekwencyjny wtrysk!!

To tylko wersje po liftingu (od 1997r.), starsze mają 90KM, nowsze 114KM i jest to też vtec-e tyle że nie ma tego w oznaczeniu, tylko samo vtec (nie v-tec!)

abarth81
14-05-07, 20:55
"Wytrwałość przynosi pomyślny los"... tak wiec szukaj a znajdziesz i patrz w każda dziure i na każdą srubke...powodzenia
:aloha:

mirrr
14-05-07, 21:18
Byłem sam,facet odpalił samochód, przejechaliśmy się i po tym odechciało mi się jechać i sprawdzać, każda śrubka na miejscu tam gdzie powinny być podrdzewiałe to były podrdzewiałem tam gdzie polakierowane to polakierowane,powiedział że możemy bez problemu podjechać do serwisu i wszystko posprawdzać,miał książke serwisową,jedyną wadą co było to manżeta do wymiany(komplet).Po kupnie wziąłem hanie na przegląd do ASO i kierownik serwisu powiedział że będe zadowolony z samochodu.Nie polecał bym lipy bo sam nie chciał bym kiedyś na lipe wpaść,a i są dwa rodzaje bitych samochodów(z wypadku albo stłuczki(zarysowane itp)te pierwsze odradzam.Silnik można sprawdzić po nr'ach. Radzę zadzwonić do faceta i porozmawiać, zna się na rzeczy.Facet sprowadza najczęściej civic'i (114KM) ale ma też z tego co widziałem w ofercie 1.6(160KM, drogi).

Patio
14-05-07, 21:30
http://www.gratka.pl/moto/tresc/honda-civic-v-tec-114km-1-5-6931081.html?w=7faf58ca21767978&s=1 ja polecam tak jak kolega ten samochód zadban silnik mocny i za niewielka cene :)

Bucz
14-05-07, 22:08
Niewielka cena to rzecz względna ;-) Dla każdego może znaczyć co innego ;-)
O to autko już miałem dzwonić, ale nie ma klimy, a uparłem się, że "nowy" samochód musi ją mieć :-)

mirrr
14-05-07, 22:44
Brak klimki to jedyny mankament ale jest uboga wersja "klimy"(szyber) :]

Bucz
14-05-07, 23:52
Ten model "klimy" mam w obecnym aucie i pomimo tego, że jest to fajna rzecz, to jednak w takie dni jak dzisiaj w warszawskim korku, nie daje rady schłodzić wnętrza auta...

Mirr, napisałeś że sprzedawca chciał jechać do ASO. W takim razie jutro do niego dzwonię pogadać. Mam nadzieję, że cena wystawiona w ogłoszeniu to tylko punkt wyjścia do negocjacji? ;-)

mirrr
15-05-07, 09:11
Cena zawsze jest do urwania, u niego akurat nie za dużo,ceni sobie to co sprowadzi.Dobra ale nie będe mu tak kadził,jak ktoś skontaktuje się z nim to niech napisze jake wrażenia z rozmowy.

Bucz
15-05-07, 10:13
Zadzwoniłem. ;-) Niestety na razie nie mają tego co by mnie interesowało, ale będę się dowiadywał. Wrażenie w porządku, zobaczymy jak będzie przy negocjacji ceny ;-)
Na pytanie o ASO p. Kasia od razu odpowiedziała, że nie ma żadnego problemu. Piszę o tym, ponieważ większość handlarzy zaczyna mieć straszne problemy kiedy o tym wspominam.
Rozumiem, że to jest dla nich strata czasu, szczególnie jeśli są pewni auta, ale nie każdy musi się znać na autach, szczególnie łatwo można wpaść jak się człowiek napali (ale tak to już jest w życiu ;-)

Do Admina: Może przenieść ten wątek do bardziej pasującego działu i kontynuować go, wpisując porządnych sprzedawców (i tych nieuczciwych też :-)

DarkWolf
15-05-07, 14:43
Dzwonilem tam. Bardzo milo sie rozmaiwalo. ALe niestety modelu ktory bym chcial nie stety narazi nie ma ale moze w krotce bedzie wiec bede jeszcze dzwonil za jakis tydizen lub dwa. Chyba ze znajde inna lepsz aoferte.NIe ma co sie spieszyc bo mozna sienie zle naciac jelsi chodiz o kupno auta!!

Przytocze takip rzypadek z z zycia wziety. Pojechal kolega 700km od domu po honde civic. Srawiala wrazenie bardoz zadbanej ieleganckiej wiec poweidizal ze nie chce sprawdzac jej na na stacji kontroli anie w ASO tylko odrau bierze. Do jechal do domu i ze tak sie wyraze "szlag trafił firme" silnik sie rozlecial i pare innych malych nmankamentow. Ubezpieczneian nie wykupil wiec 4 tysiaki w plecy!!

[ Dodano: Pon 21 Maj, 2007 ]
Takie pytanie mam Dosyc wazne czy wszystkie wersje 1.5 vtec-e po liftingu mialy 114 koni czy 90 konne tez byly??