Zobacz pełną wersję : Odgłos przelewanej wody.
Witam.
Od wymiany termostatu (jakiś tydzień temu) przy przyspieszaniu (przy obrotach 2000-2500) słychać wewnątrz samochodu przepływ wody, który dochodzi od strony pasażera spod schowka. Czy to objaw zapowietrzonej nagrzewnicy czy może coś innego??
Wcześniej nic takiego nie występowało.
Samochód to CIVIC Aerodeck, silnik D14A8.
stary ja mam to samo lecz tylko czasami rano jak pierwszy raz zapalam smaochod silnik ten sam
potwierdzam, mam to samo ;O
Paskov i Solver napiszcie czy u Was dzwięk pojawił się po jakiejś naprawie czy macie od początku. W moim przypadku dzwięk pojawił się po wymianie termostatu czyli po ingerencji w układ chłodzenia.
ostatnio wymienialem komplet rozrzad i musialem uszczelnic chlodnice i od tego momentu to chyba sie zaczeło
Ja mialem to samo, ale ten dzwiek pojawil sie jak konczyl sie plyn do spryskiwaczy, a zbiornik jest w przednim zderzaku. Po uzupelnieniu plynu dzwiek ustal :)
Mam to samo. To rezystor dmuchawy taki dziwny odgłos wydaje.
ostatnio wymienialem komplet rozrzad i musialem uszczelnic chlodnice i od tego momentu to chyba sie zaczeło
czyli rzeczy też związane ze spuszczeniem płynu z układu chłodniczego.
Znalazłem jeszcze coć takiego może pomoże: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/archive/index.php/t-58713.html
Niestety obiaw występuje cały czas. Może ma ktoś jakieś inne pomysły (inż kończoncy się płyn w spryskiwaczy lub rezystor - to napewno nie to).
Może zatkana nagrzewnica??
Proszę o pomoc.