PDA

Zobacz pełną wersję : honda civic 5d i wskaźnik obrotów REV

darowwa
14-05-07, 08:41
Witam serdecznie,

W związku z tym, że od neidawna jestem użytkownikiem Hondy Civic 5d mam pytanie odnośnie wskaźnika obrotów. Na górze deski jest duży wyświetlacz prędkości. Po prawej jego stronie jest kontrolka ECO, która zapala się, jak jazda jest ekonomiczna. Po lewej stronie znajdują się światełka obrotów.
Kiedy te światełka się zapalą?
Ustawiłem wszystko jak trzeba (komputer) ale podczas jazdy te światełka ani nawet nie migną.

pepe1980
14-05-07, 10:02
Opcja szukaj pomaga

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=19646&highlight=eco

p.s u mnie zapala sie od około 2K obrotów na biegu 3 lub wyższym ,, jak powoli dodajesz gazu to gaśnie dopiero przy około 150km/h

jak masz ciężką nogę to nigdy ci sie nie zapali :-)

TeeS1975
14-05-07, 10:02
daj fotkę zegarów to pomyślimy co to za cudo i napisz jakie masz auto który rocznik, jaka buda

Gruszka
14-05-07, 10:34
Ja tez jestem ciekaw co to za wskaznik i jak ustawiles ten "komputer".

Pozdr.

mirasek
14-05-07, 12:51
Witam serdecznie,

W związku z tym, że od neidawna jestem użytkownikiem Hondy Civic 5d mam pytanie odnośnie wskaźnika obrotów. Na górze deski jest duży wyświetlacz prędkości. Po prawej jego stronie jest kontrolka ECO, która zapala się, jak jazda jest ekonomiczna. Po lewej stronie znajdują się światełka obrotów.
Kiedy te światełka się zapalą?
Ustawiłem wszystko jak trzeba (komputer) ale podczas jazdy te światełka ani nawet nie migną.

Tu chyba chodzi o najnowszego Civic'a...

Cairo
15-05-07, 10:53
to w VIII jest kontrolka ECONO??

mirasek
15-05-07, 15:12
to w VIII jest kontrolka ECONO??

Nie wiem, ale w VI napewno nie ma dużego wyświetlacza prędkości, a w VIII jest...