PDA

Zobacz pełną wersję : seryjne amortyzatory i sprezyny do 5D '95

gdsm
13-05-07, 23:02
witam
jestem posiadaczem civica D15Z3 z 1995r z obnizonym zawieszeniem, niestety jest tak obnizony ze mam problemy z pokonywaniem progow i nawet malych kraweznikow, zastanawiam sie nad podniesieniem samochodu jednak przeraza mnie koszt amortyzatorow i sprezyn na przod i na tyl, stad moje pytanie
czy ktos kto sie zna na rzeczy moglby zerknac na ta aukcje i ocenic czy amorki beda pasowaly do mojego samochodu i czy wogole jest sens je kupic?

http://www.allegro.pl/item194275736_amortyzatory_sprezyny_rover_honda.ht ml

cena jest dosyc atrakcyjna tylko nie jestem pewien czy do mnie beda pasowaly i co to wogole za producent? czy to sa orginalnie montowane amorki i sprezyny czy niewiadomo co?
bardzo prosze o porade bo nie usmiecha mi sie wydac 1500 na nowe amory i sprezyny
i kolejne pytanie: czy ktos orientuje sie ile moglaby kosztowac zmiana sprezyn i amorkow?
serdeczne dzieki za porady
pozdrawiam wszystkich

czester
15-05-07, 19:01
amortyzatory delphi mam w swoim aucie od nowosci. byly zakladane seryjnie. sa ok choc tylne juz ciekna (161 tys km po naszych drogach zrobilo swoje). (mam w garazu nowe kayaby wiec czekam na wymianke) a sprezyny chyba seryjne z przekladki

djdamn
23-05-07, 22:33
koszt wymiany to chyba około 200zł za całość choc nie jestem pewien a mam takie pytanie o ile masz to auto obniżone i czy to jest cały zestaw zawieszenia czy tylko sprezyny a amory seryjne?? ja mam obnizone auto o jakies 35mm ale chciał bym jeszcze troche nizej wiec sie tak pytam

chillout
25-10-07, 22:16
Trochę odświeże topic aby nie tworzyć nowego, już prawie jestem w 100% pewny, że to
będzie civic V gen hatchback, jedyne nad czym się tylko zastanawiam to zawieszenie,
czy seryjne zawieszenie nie jest i tak dość niskie jak na polskie drogi, czy jak się przy 80km/h wjedzie
w jakąś zapaść na drodze to nie skończy się to wymianą miski?
Jak wygląda sytuacja na garbach? Nie zachacza się podwoziem?
O ile niższe jest seryjne zawieszenie od np.: niemieckich samochodów?
Z góry dzięki za odpowiezi :)

P.S.
Jeżeli jest dość niskie to czy są jakieś sposoby na to? Podwyższenie? Utwardzenie?