PDA

Zobacz pełną wersję : Duże spalanie paliwa Honda civic v .

xxxlukixxx2
23-11-11, 20:00
Siema. Chciałbym się poradzić co jest przyczyną nadmiernego spalania w moim samochodzie. Mam hondę Civic v gen. z roku 1993 1.3 . Moje spalanie wynosi 11-12 litrów na 100km ;/ . Do tej pory po za dużym spalaniem było wszystko ok.... od jakiegoś czasu gdy silnik jest zimny i jest na ,,ssaniu'' zaczyna mi przerywać. Gdy już silnik się zagrzeje samochód działa bez zarzutów. Drugim problemem jest to gdy podczas odpalania z rana lub po dłuższym postoju i ochłonięciu silnika za 3 razem samochód dopiero odpala . Pierwsze dwa rozruchy są ale silnik nie zapala . Nie wiem czy po prostu jest to spowodowane tym,że mój samochód pali jak smok czy jakiś inny problem. Rok temu było wszystko wymieniane (kable,świece,kopułka... itp) tak,że na pewno nie w tym tkwi problem. Myślałem,żeby zajechać do mechanika i podłączyć pod komputer... z tym,że samo podłączenie kosztuje w granicy 100zł. Czy może po prostu da się wyregulować bez podłączenia i zaoszczędzeniu kasy na ewentualne naprawy... .

ppiotrek
23-11-11, 20:07
A przez ten rok ile przejechałeś?

xxxlukixxx2
23-11-11, 20:23
oj nie wiem,ale nie duzo . do pracy mam 5 km... dalej to nie jeżdze za bardzo

a czemu?

prz3mo
24-11-11, 00:24
Skoro jeździsz tylko tak krótkie odcinki jak napisałeś, czyli 5km do pracy, to nic dziwnego, że auto dużo pali. jak się zagrzeje to po chwili już go gasisz, więc większość tego odcinka w taką pogodę jak teraz jedziesz na ssaniu i silnik swoje pije.