Zobacz pełną wersję : kolektor z b16a2 do b18c4
Witam.
Mam pytanie. Jak podłączyć kolektor z a2 do c4? Wiem że trzeba przespawać flansze i jutro to będę robił. W ktorym miejscu ją uciąć? Po przyłożeniu ssaka z a2 zauważyłem ze zostanie kilka wtyczek i wężyków. Co z nimi zrobić? Co zrobić z IAB? Na kompie P9K bedzie wywalać checka? Pomocy !
kristico86
23-11-11, 19:50
loooknij w mój temat ----> http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?117256-Turkusowe-ee8- tam jest co nie co napisane - sfotografowane :P
ja nie podłączyłem iaba i nie wywala mi błędu - będziesz miał tez problem z przepustnica z b18c4 bo będziesz musiał pokombinować z mocowaniem linki i z motylkiem :) ale idzie to ogarnąć home made :) będzie tez problem ze szpilkami do listwy wtryskowej bo są za krótkie - o ile rozwiążesz problem jak ja.....był gdzieś temat o tym poszukaj pisałem tam co z czego pasuje....
a jak chcesz to wiem kto za śmieszne pieniądze ma taki kolektor gotowy do b18c4 - praktycznie w cenie złomu :)
czyli flanszy nie spawałeś ? ewentualnie gdzie byś radził ją uciąć?
kristico86
23-11-11, 20:47
ogólnie aby zrobic tak jak ja to uczyniłem to jest sporo roboty i problemów:
- trzeba pomierzyć flansze i odpowiednio uciąć kanał wodny
- spawanie musi byc profi
-planowanie flanszy
- poprzewiercać otwory dosyć dokładnie bo są inaczej w b16a2
- znaleźć dłuższe szpilki do listwy wtryskowej bo te z b18c4 nie pasują - chyba ze masz tez z b16a2
ale efekt jest a tak jak pospawasz kanały to lepiej wcale tego nie robi do N/A - ja wyszedłem z takiego założenia - ale róbta co chceta :) reszta wyjdzie w praniu tzn przepustnica i korkowiec i podciśnienia :)
heh bede kombinował. Flansze ucinać za miejscami na wtryski?
kristico86
23-11-11, 22:25
to zależy co robisz jak spawasz ze sobą kanały dolotowe to tak z miejscem na wtryski - ,,,,