Zobacz pełną wersję : Splanowanie głowicy - ile?
Ile splanowac głowice w d13b2 przy uzyciu uszczelki od d16y8 zeby uzyskać najlepszy efekt? ma ktoś z was jakieś doświadczenie z tym?
Max jakieś 0,3 bez regulowanego kolka bo jak dasz więcej nie siadanie rozrząd na znaki i aby ustawić go dobrze trzeba reg kolko ;]
a jestem w stanie je sobie sam w garazu ustawic wiedzac ile glowice posadzilem?
ja splanowalem u Siebie 0,6mm glowice i jakos reg kolka niepotrzebowalem :)
Mogłeś 1mm i co ci to da i tak z tego d13 nie wyciśniesz nic na gaźniku proste
ja splanowalem u Siebie 0,6mm glowice i jakos reg kolka niepotrzebowalem :)
Sprawdź zapłon lampą to się dowiesz czemu potrzebujesz :P
spr zaplon i byl ustawiony :)
Mogłeś 1mm i co ci to da i tak z tego d13 nie wyciśniesz nic na gaźniku proste
i co z tego ze gaznik.. stary...
3mam kciuki :D nawet dwa :)
rychulja powiedz mi jaki ma ses mowienie ze cos nie wyjdzie bez uzasadnienia..?
zakupilem regolowane kolko.. wiec o ile splanowac ta gowice bo niemoge doczytac nigdzie....?
0,4 - 0,6 możesz walić śmiało ;)
myslalem poleciec grubiej 1,2mm +0,3mm(zmieniajac uszczelke) - acznie 1,5mm - widziaem takie projekty na necie tylko nie mialy szczegolow ani wykresow z hamowni..
czy ma ktos jakies przeciwskazania? - dodam ze jutro mam zamiar oddac ja do splanowania..
Jakbym miał planować to leciał bym max 1mm
Tak planuj 1mm potem zalej paliwo 95 i sluchaj najwspanialszej symfonii spalania stukowego.
PS . splanujesz ile da sie spoko , to jeszcze da rade jakos podstroic zaplonem na zdrowy rozsadek.
ale zastanow sie co zrobisz jak padnie ci uszczelka pod glowica i bedziesz musial zabielic glowice , z czego wtedy zdejmiesz ??
Jedyn rozwiazaniem bedzie kupno nowej glowicy.
daj bezpieczne 0,3-0,4 kup do tego uszczelke i zrob 2 warstwy i bedzie jakos..
81saren - ta glowica ma wytrzymac max do wakacji wiec raczej nie bede wiec przez te pare miesiecy uszczelka wytrzyma. W sumie robota juz wykonana, splanowałem ją o 0,8mm - myslalem wiecej ale szczerze muwiac nie wiedzialem czy byla planowana juz wczesniej czy nie. Czy ktos zna oryginalna wysokosc glowicy z D13B2??? Znam obecny wymiar, bede mogl sobie policzyc..
http://www.honda-crx.info/forum/files/glowica_pm7_planowanie_534.jpg Ograniczniki zaznaczone na czerwono i wiesz ile masz zapasu.
ok, nie dojechal do nich, sa jeszcze nienaruszone, ale nadal bym chcial wiedziec ile glowica ma wysokosci oryginalnie. wie kto?