Zobacz pełną wersję : piszczy przy dodawaniu gazu
jak w temacie piszczy przy wiekszych obrotach
mam to samo na zimnym silniku ;p problem ustaje po nagrzaniu silnika
wlasnie u mnie bez roznicy dzwiek podobny do otieranej przepustnicy tyle ze ciagly
U mnie natomiast jak jest bardzo zimno. Najcześciej jak zapalę auto to chwile po piszczy bo silnik ma wysokie obroty i jak dodaje gazu to też. Ale jak sie za chwilke auto zagrzeje to odrazu przestaje.
wiec jest cos takiego
wystepuje to na zimnym i na cieplym wczesniej nie bylo to jest taki swist lub pisk jak wciskam pedal gazu to slychac jak siwszczy puszcze nic wszystko dzieje sie podczas jazdy na postoju problem nie wystepuje i na luzie krece go na maxa i nic nie slychac :(
lewe powietrze. Jeżeli masz filtr stożkowy to tak powinno być a jeśli masz oem puchę to znaczy że gdzieś lewe łapie
mam stozek ale zamkniety w caron airbox wczeniej tego nie bylo tez mi sie wydaje ze to powietrze tylko czemu nie wystepuje swist na luzie i gazowaniu
Bo gdy dodajesz gazu to stożek zasysa powietrze ? Też mam airboxa, wcześniej miałem goły stożek a jeszcze wcześniej serie i właśnie ten dźwięk świstu jest piękny ;]
Pasek może piszczeć, jakiś klinowy
mi to bardzij wyglada na pisk a stozek ma juz od ponad pol roku i wczeniej tego nie bylo to tak jak by piszczala sprezyna czy cos jak ta z linki przy przepustnicy
pisk metaliczny i wystepuje tylko podczas jazdy
i nasila sie wraz wzrostem obrotow
Saiti napisał co macie sprawdzić. Jak sam nie dojdziesz co powoduje ten dźwięk to proponuje udać się do mechanika bo tak przez internet ciężko cos ustalic bo nie słyszymy tego dźwięku dodam dla przestrogi że może być to rozrząd.
Jak ktoś wyżej napisał - pasek klinowy. Sprawdz napięcie - od alternatora, wspomagania i pompy wody. Mi czasami się włączal pisk mode, a po wymianie z rozrządem jeden był w stanie tragicznym.
Saiti napisał co macie sprawdzić
Łiiii xD
Słyszycie? MACIE TO SPRAWDZIĆ, MÓWIĘ TO JA! xD
Mi się luzuje pasek od pompy wspomagania - przy pewnej pozycji gazu (od jakichś 30% do 70%) piszczy, póki znów nie napnę. A luzuje się co chwilę, bo mam uwalony napinacz, o.
paski to juz dawno posprawdzane sa w porządku a rozrząd raczej nie piszczy
To sprawdź wszystkie łożyska które kręcą się szybciej wraz ze wzrostem obrotów i po sprawie. No i wszystko w temacie.
Najlepiej otwórz maskę , przygazuj mu i mniej więcej określ z jakiego miejsca to dochodzi, będzie łatwiej :)
Mi "piszczy" na zimnym i ciepłym, na każdym biegu gdzieś pomiędzy 2600-2800 obr.
Mam wrażenie że to jakiś rezonans... Na pewno nie jest to dźwięk paska.
ja juz zlokalizowalem temat do zamniecia i nie lozyska pozdr
ja juz zlokalizowalem temat do zamniecia i nie lozyska pozdr
fajnie jakbys podzielił sie z kolegami wiedzą
nie wiem czemu ale jak zamkne dolot rura zimnego to nie slychac wiec widocznie stozek dawal taki efekt co dziwne bo wczeniej tego nie zauwazylem
nie naoliwiles tego stozka ostatnio? mi "piszczy" stozek na niskich obrotach przez kilka tygodni po naoliwieniu go
a mówiłem że to stożek ? :]