Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak tylnej kanapy i lampy USDM.

Dario022
21-11-11, 17:34
Witam. Wiec tak szukalem i opinie dotyczace braku tylnej kanapy sa bardzo podzielone. Wiec zapytam czy mozna jezdzic bez tylnej kanapy? i czy nie moga sie o to przyczepic? i lampy USDM w 6 g (tylne) co robicie podczas kontroli? mam 15 minut na naprawe usterki wiec moge sobie poprostu wykrecic zarowke z dolnych lamp i jechac dalej?

thompson17
21-11-11, 17:40
co to za pytanie z tymi lampami? masz stop? masz przeciwmgielne?
to nic ci nie zrobią, możesz mieć nawet 10 pozycyjnych świateł...
co do kanapy to ciężki temat, przyznam sie że nie wiem, i jak sie na to przepisy zapatrują

Starstruck
21-11-11, 19:26
Na pewno nie dostaniesz przeglądu bez kanapy, chyba że masz auto zarejestrowane na 2 osoby (w co wątpię :P), więc psiaki mają prawo się czepiać. Co USDMów z tyłu: jeżeli masz wszystkie, potrzebne światła, tzn. przynajmniej dwie pozycje, przynajmniej dwa stopy i jedno przeciwmgłowe: nie mają prawa do tego się przywalić.

PlushaQ
21-11-11, 20:26
Powiem tak… ja jechałem z wybebeszonym tyłem, zatrzymała mnie policja (przekroczenie prędkości). Wlepił mandat za prędkość, ale za środek już nie - chociaż zaglądał przez szybę i obczajał co się w środku dzieje.

Feniks333
21-11-11, 20:29
Dlaczego ma dostać mandat. Jeżeli będziesz jeździł bez kanapy i nie będziesz przewoził ludzi na podłodze to i policja nic Ci nie ma prawa zrobić.
Co do tych świateł to nie jestem pewien. Jeżeli chodzi o światła stopu to jest przepis że muszą być co najmniej dwa ale nie więcej niż cztery, jak to było z pozycjami to już nie pamiętam. Trzeba by znaleźć kodeks i poczytać.

Starstruck
21-11-11, 20:37
Pozycje mogą być 4x. Wiele aut tak ma fabrycznie, np. volvo S70 czy BMW serii 1.

pp89
21-11-11, 22:03
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?121128-Mandat-mam-pytanko&p=1448212#post1448212
Jeden z moich postów - o kanapie.