ludlow
19-11-11, 19:59
Witam,
wczoraj zauważyłem w mojej piątce następujące zjawisko:
podczas normalnego dawkowania gazu w przedziale obrotów na każdym biegu (zimny siknik - od startu do 3,5tys) (jak wskazówka temp zaczyna sie podnosić - od startu do 2,5tys) strasznie się dławi, rzuca całym samochodem, telepie dziwką, kiedy tylko delikatnie muskam pedał gazu celem przyspieszenia jest w miarę ok, jednak wtedy lepsze osiągi mają nawet poruszający się rowerami model lubilat ew. wigry.
samochód posiada podtlenek LPG, jednak na paliwie szlachetnym dzieją się podobne anomalia, aczkolwiek w delikatniejszym stopniu aniżeli na LPG
2 tyg temu wymieniałem cewke zapłonową wraz z paluszkiem
proszę o pomoc, ew nakierowanie
pod koniec przyszłego tyg czeka mnie daleki wyjazd i troszkę się obawiam
za każdą odp dziękuję
pozdrawiam,
Szymon
wczoraj zauważyłem w mojej piątce następujące zjawisko:
podczas normalnego dawkowania gazu w przedziale obrotów na każdym biegu (zimny siknik - od startu do 3,5tys) (jak wskazówka temp zaczyna sie podnosić - od startu do 2,5tys) strasznie się dławi, rzuca całym samochodem, telepie dziwką, kiedy tylko delikatnie muskam pedał gazu celem przyspieszenia jest w miarę ok, jednak wtedy lepsze osiągi mają nawet poruszający się rowerami model lubilat ew. wigry.
samochód posiada podtlenek LPG, jednak na paliwie szlachetnym dzieją się podobne anomalia, aczkolwiek w delikatniejszym stopniu aniżeli na LPG
2 tyg temu wymieniałem cewke zapłonową wraz z paluszkiem
proszę o pomoc, ew nakierowanie
pod koniec przyszłego tyg czeka mnie daleki wyjazd i troszkę się obawiam
za każdą odp dziękuję
pozdrawiam,
Szymon