Zobacz pełną wersję : Wydech ,a strojenie szybkie pytanko ; )!
Witam
Mam pytanie odnośnie wydechu. Ponieważ zamierzam dać do strojenia swoje auto(mocno pogrzebana B16) ale,mój 4-2-1 ma na wylocie 2 cale.Reszta wydechu to do końca przelot 2,25 i przy końcowym też jest zwęzka na 2 cale(przy flanszy).
Teraz pytanie czy warto przed strojeniem zrobić chociażby ten 421 na 2,25 cala końcówke ?
Czy to nie ma aż takiego wpływu na wynik strojenia-hamowni ?
Z góry dzieki za odp pozdr!
Ma wpływ. Jak mocno pogrzebana B seria to nawet nie 2,25 a wypadałoby 2,5 można dać. 2" to strasznie słabo jak na B.
wydech 2,25 do ostatniej flanszy a potem 2" - jak na mocno grzebniątą B serie to też taka średniawka. Prędzej bym zrobił 2,5" wydech i od ostatniej flanszy 2,25" albo chociaż 2,25" PO CAŁOŚCI jak nie masz kasy na nowy wydech.
dużej róźnicy nie będzie bez przesady ale to zwęzke w środku lepiej wywalić jak juz inwestujesz w strojenie kóńcówke 2 cale bym zostawił
dużej róźnicy nie będzie bez przesady ale to zwęzke w środku lepiej wywalić jak juz inwestujesz w strojenie kóńcówke 2 cale bym zostawił
a ja bym powiedział, że będzie.
Dużej różnicy to by może na serii nie było, ale jak będzie strojone a kolektor jest wąski jak dupa węża, wydech nie lepszy to nie liczyłbym na fajny wynik.
Oczywiściem ze bedzie róznica. Zwężka na 2" i cały wydech 2,25 w MOCNO pogrzebanej B to porażka. Ciekawe co to za mocno pogrzebane jest..
No właśnie tak czytam i dziwie się dlaczego dopiero teraz pada pytanie, o ile w ogóle pada z czym mamy do czynienia...bez urazy ale może ktoś zrobił dolot z dopływem zimnego, ewentualnie lekki zamach i może uważać że ma mocno pogrzebane b16 :)
Myślę że warto ustalić co oznacza "pogrzebane", może chłopak też ma turbo i od razu powinniśmy rozmawiać o 3" a nie darmo się produkować :)
Turbo nie ma bo ma kolektor 4-2-1 ;) Tak czy siak chciałem zadać to pytanie jak mocno pogrzebana, ale sobie odpuscilem i szybko odpisalem na pytanie kolegi :)
Turbo nie ma bo ma kolektor 4-2-1 ;) Tak czy siak chciałem zadać to pytanie jak mocno pogrzebana, ale sobie odpuscilem i szybko odpisalem na pytanie kolegi :)
Wiesz, mocno pogrzebane, diabeł tkwi w szczegółach :D
kazik2_h9w3
17-11-11, 17:36
Turbo nie ma bo ma kolektor 4-2-1
A może ma kompresor ??
B16 + wiekszosc gratów itr ... ; ) sprawa juz załatwiona wpadło 2,5 cala; )
no i super
"będzie pan zadowolooony" :)