PDA

Zobacz pełną wersję : modul w aparacie zaplonowym w b16a2

stiven_h
10-05-07, 21:00
dzisiajeszego dnia spotkalo mnie prawdziwe nieszczesci poniewaz moja hania nie chciala zpalic..., zacihganlem ja do elektryka poniewaz myslalem ze to znowu pompa paliwa ale okazalo sie ze padl aparat zaplonowy a dokladniej sam modul. Elektryk mi wyjal ten aprat i kazal poszukac modulu bo cewka i cala reszta jest sprawana.
W poszukiwaniu numerow modulu rozkrecilem ten aparat i sie okazalo ze ten modul nie jest juz orginalny. Namierzylem koolesia kotry ma tkaie moduly ale nie orginalne tylko zamieniki i powiedzial ze ten kotry ja mam nie jest orginalny. Na tym kotry ja mam jest napisaje HUGO-made in Germany. tak ze chyba juz byl wymieninay.
Kiedy zapytalem sie kolesia co moglo byc przyczyna tego ze juz ten modul nie jest orginalny to on powiedzial ze nowe tez padaja i ze moduly to element kotry naogol sie psuje.
Czy to prawda ze jest to element bardziej psujacy sie od innych czy jest jakas przyczyna ze on nie jest juz orginalny.
Mialem wczesniej honde tez V gen i byla o rok starsza i miala wiecjej przbiegu i sie modul nie popsul a tu nagle wysiadl.
Jeszcze powiedzicie mi prosze czy dobrze popatrzylem, czy modul to jest taka czarna kostka do kotrej sa podlaczone 3 przewody za pomoca 3 wtyczek??

skolopendra
11-05-07, 14:33
Czy to prawda ze jest to element bardziej psujacy sie od innych

nie jest to prawda ,szukaj modułu z jakiegoś rozbitka

stivenh
13-05-07, 22:43
ale z rozbitak to tylko cale aparaty maja a i to po 600 zl i tez nie mam pewnosci czy cos nie padnie po jkaims czasie...
Nowa czesc to nowa.
Co moze byc powodem tego ze padl modul w aparacie zapolnowym??

browar
13-05-07, 22:53
ja kupilem nowy modul za 138 zl,ale do innego silnika, wiec napewno nie oplaca sie calego apartau uzywanego kupowac. a to czarne z trzema kabelkami to jest modul ;)