PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne zachowanie się checka,podczas samodiagnostyki

Maier
16-11-11, 15:59
Posiadam civica coupe 96 rok od 4-miesięcy,silnik był D16Y8,teraz jest D16Z6 dlaczego nie wiem i nie chcem wiedzieć komp został od Y8,mam gaz sekwencyjny.Ze względu na coraz częstrze łapanie błędów i zapalanie się checka na gazie tydzień temu zdecydowałem że całą zime będe jeżdził na benzynie,ale dziś czar znowu prysł na zimnym silniku podczas jazdy auto lekko szarpneło i zapalił się check,mocy zero ledwo na parking dojechałem,wcześniej zdażyło mi się to dwa razy od kiedy mam coupe,ale myślałem że to wina sekwencji która wymaga już napewno małego remontu.Podczas samodiagnostyki check mignie "szypko" trzy razy,przerwa i tak dalej.Co to może być ,moim zdaniem jakby to był błąd 3 to check by migał wolniej,samodiagnostyke robiłem już wiele razy nawet w Prelude jak miałem.Oczywiście po wykasowaniu błędu check gaśnie i wszystko wraca do normy jazda jak to w VTEC bajka.Co Panowie sądzicie o tym ??

Saiti
16-11-11, 18:46
nagraj filmik.

Maier
17-11-11, 06:57
Jak mi się to znowu zdaży to nagram,ale może oprócz tego jakieś inne sugestie,wiem że przypadek książkowy,ale ja już takie mam w moim życiu hahaha:D