Zobacz pełną wersję : Automatyczny włącznik swiateł- robił ktoś??
Witam Panowie jako, że musimy teraz przez 24H jeździć na światłach włączonych mam pytanko, czy ktoś montował automatyczny włącznik świateł w swoim angliku?? Bo np w Vectrze A (bogatsze wersje)wystarczy tylko wpiąć jakiś przekaźnik i działa, chodzi mi mianowicie o to żeby jakiś czas po uruchomieniu silnika zapaliły się światła mijania ale bez podświetlenia tablicy i deski rozdzielczej.
Robił to ktoś lub umie ktoś to jakoś zrobić??Jeśli tak to mógłby napisać dość szczegółowo jak dla laika.
Jeśli taki temat już był na forum(bo nie znalazłem) to proszę o podanie linka do tematu i usuniecie tematu.
Pozdrawiam
ZaMi
Miałem zakładać nowy temat ale dołącze tutaj, bo o światłach pamiętam ale przydałby sie wyłączany dimmer deski rozdzielczej bo w dzień jest niepotrzebny, w słońcu nie widać najważniejszej kontrolki (ECONO :d ) i trzeba sie też w zegarek wpatrywać co raczej nie wpływa pozytywnie na bezpieczeństwo :smiech: Dużo jest zabawy żeby taki wyłącznik zrobić?
ja mam coś takiego , z racji tego ze elektryk ze mnie żaden,, pojechałem do mojego szpeca od elektryki i założył mi automatyczny włącznik ze 40 PLN,, biorąc pod uwagę ze włacznik kosztuje od 25 - 30 PLN, to nie ma sensu za 10 zł sie paprać. Pozatym przy zakupie takiego modułu masz opis step-by-step co i jak podłączyć.
Dobra rada, wybierz model przełącznika który włącza sie dopiero jak jest odpowiednie napięcie i można go wyłączyć.
jak te włączik wygląda ma ktoś zdjęcie i czy na allegro jest takie coś
ja jak na razie probuje to zalozyc ale nie moge znalezc gdzie podlaczyc kbel zasilajacy od tego urzadzenia mozliwe ze w sobote bede mial autko i sie za to wezme jakby co to napisze co i jak to zrobic:)
ten wlacznik kupilem na allegro za 40 zl:)
a nie masz u siebie brzeczyka? bo u mnie sie wlacza kiedy mu sie podoba i dlatego bede montowal ten wlacznik
jak te włączik wygląda ma ktoś zdjęcie i czy na allegro jest takie coś
tutaj znajdziesz pełen wachlarz cenowy i modelowy
http://www.allegro.pl/search.php?string=automatyczny+w%C5%82%C4%85cznik+ %C5%9Bwiate%C5%82&category=3
pozdrawiam s_poon
Ja takie cos zakladalem do swojej padaczki :afro: Pare metrow kabli i ze 3 godzinki zabawy i mamy :aloha: