Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kilka pytań: 6g 5D

pepe1980
10-05-07, 12:49
Przeszukałem, nie znalazłem wiec pytam:

Samochód Civic 5D 97 ' przed liftem

1: nie mam tylnych głośników, czy może ktoś wie czy standardowo jest tam poprowadzony już kabel?

2: jaki rozmiar głośników tam wchodzi? może jakieś polecacie, oczywiście nie za worek pieniędzy :-)

3: Jak zdejmuje sie te osłony na tylne głośniki,,,, niby jedna śruba ale po jej odkręceniu nadal trzymają jakieś zaczepy,,, nie chcę pourywać więc postanowiłem podpytać.

nowy20;);)
10-05-07, 12:56
A więc tak ja mam po lifcie ale to nie ma znaczenia. Idą tam głośniki 13. U mnie nie było ich z tyłu , ale przewody były poprowadzone. Sa przyklejone do ...sam zobaczysz. Poli odepnij tapicerke tam pod plastikiem sa zaczepy za które sa zaczepione tapicerki boczne powoli wyczujesz ( normalne pod kątem prostym "hczyki") . A plastki da na wciski, kołki rozporowe tak jagby poli do góryod końca jeśli pamietam ściagałem je . pozdro.

superman2
10-05-07, 12:58
1. tak są kable
2. 13cm
3. odkrecasz srube a potem wyciągasz z takich trzech zatrzasków - dwa zaraz przed tym jak się to zwęża ta osłona, jeden przy końcu tego zwężenia

pozdr :) :afro:

pepe1980
10-05-07, 13:02
wielkie dzieki juz wiem, zaraz ide odpinać

z góry dzięki za odpowiedź.

MarcusLDZ
04-04-09, 18:17
Odkopie trochę pytanie ale wole zapytać zanim coś połamie.

Czy jest jakiś dobry sposób na wyciągnięcie osłony tylnych głośników z tych zatrzasków ( z tego co się przyjrzałem jest o plastik zaczepiony w kawałek metalu z dwoma ząbkami które zaciskają ten plastik).
Nie chce poniszczyć tych zatrzasków. Jak to najlepiej zdjąć ??

MichałJ
04-04-09, 18:27
Ja ścisnąłem palcami te haczyki i pociągnąłem plastik do góry - tym sposobem na pewno nic nie zniszczysz.

MarcusLDZ
05-04-09, 17:03
Poszło bez zniszczenia, dzięki