PDA

Zobacz pełną wersję : Wzmacniacz Magnat

marcopolo1980
10-05-07, 12:48
Witam.

Mam taki oto wzmacniacz: Magnat Rock 4000. Moje pytanie jest takie: czy nada sie on do takich dwóch głosniczków: http://www.pyle.pl/index.php?a=katalog.produkt&produkt=388

Pozdro :) :) :)

ppm702
10-05-07, 14:26
nada się

marcopolo1980
24-05-07, 20:38
Dzięks bardzo za pomoc. Już mam , teraz kwestia podłaczenia i zobaczymy jak to bedzie pykać :d

solonyone
27-05-07, 11:08
Witam.

Mam taki oto wzmacniacz: Magnat Rock 4000. Moje pytanie jest takie: czy nada sie on do takich dwóch głosniczków: http://www.pyle.pl/index.php?a=katalog.produkt&produkt=388

Pozdro :) :) :)

czemu akurat ten??

marcopolo1980
27-05-07, 23:09
a dlaczego pytasz? zły jest?

ppm702
28-05-07, 10:34
ma pewno Magnat to mocny przekoloryzowany bas i dodawanie do siebie czegoś do muzyki... :/ ale jak kto lubi

solonyone
28-05-07, 11:09
a dlaczego pytasz? zły jest?

Pytałem o głośnik

marcopolo1980
28-05-07, 12:14
głosnik tez zły.....

solonyone
28-05-07, 15:26
głosnik tez zły.....

Strasznie mały magnes. Obliczałeś skrzynie czy tak tylko kupiłeś głośnik??

marcopolo1980
28-05-07, 15:58
kupiłem zmontowałem i gra....w zasadzie to nie jestem melomanem :d a o co chodzi z tym magnesem bo ja sie na tym nie znam?

solonyone
28-05-07, 20:55
kupiłem zmontowałem i gra....w zasadzie to nie jestem melomanem :d a o co chodzi z tym magnesem bo ja sie na tym nie znam?

Magnes bardzo mały. Polecam przestudiować budowę głośnika. Spójrz tylko na suerdrogie basówki - one mają ogromne magnesy. Powoduje to między innymi lepszą kontrolę membrany.

Ale jak już masz nie trzeba być melomanem żeby słyszeć że dudni albo gra płasko. Firma jest tak dobra że podała parametry do obliczenia skrzyni (fs, Vas, qts). Polecam program winisd do obliczeń i forum diyaudio. Podaj jaką skrzynie zrobiłeś/kupiłeś. Jeżeli robiłeś ja na chybił trafił może bedzie można dostroić.

marcopolo1980
11-08-07, 08:15
Hmmmm.... teraz to troche jestem skołowany. Skrzynie sam sobie zrobiłem. nie wiem czy dobra ale jakoś to gra. z reszta mam teraz większy problem.....niewiedzieć dlaczego ale wzmak mi często sie wyłącza :(

solonyone
11-08-07, 12:59
Hmmmm.... teraz to troche jestem skołowany. Skrzynie sam sobie zrobiłem. nie wiem czy dobra ale jakoś to gra. z reszta mam teraz większy problem.....niewiedzieć dlaczego ale wzmak mi często sie wyłącza :(

Albo sie zbyt grzeje albo (co bardziej prawdopodobne) gdzieś masz zwarcie na kablach.
Kumpel miał tak a wystarczyło tylko lekkie otarcie w miejscu gdzie kabel + wchodził z komory silnika do wnętrza.

marcopolo1980
11-08-07, 13:05
to fakt, cosik za gorący jest, a ostatnio doszło jeszcze takie dziwne buczenie w głosnikach. Musze mieć w zmacniaczu włączony filtr aby to zniwelowac bo inaczej to sie nie da słuchać.

Na szczęscie od poniedzialu mam urlop to bede coś kombinował, chociaż i tak jestem w tym zielony :d

[ Dodano: Sob 25 Sie, 2007 ]
zonk :/ przestało grać :( ciekawe co poszło sie je... , co obstawiaćie, albo ktos sie zna i by mi pomógł, bom zielony :afro:

[ Dodano: Pią 21 Wrz, 2007 ]
Chłopaki...mam problem. Otóż wsiadam dzis do autka odpalam i jade, niby wszystko ok ale po chwili skrzynia przestała grać :( wyłączyłem radio i włączyłem i chwile pograła i znów się wyłączyła. Wzmacniacz działa bo kontrolka się świeci....wróciłem do domu i podłączyłem na krótko inny głośnik, też nie gra :( . Wie ktoś może gdzie szukać problemu? Może to te kable które idą od wzmacniacza do radia? Czy raczej to wina wzmacniacza?

Pozdr.