Zobacz pełną wersję : zapalniczka
heja - pytanie takie mam czy ktos moze wie czy w civie 6gen w ktorym niema zapalniczki jest pod nią pociagniete instalacja/zasilanie wogole?
a jesli nie to jak/skąd uzyskac zasilanie takie jak do zapalniczki - potrzebne mi do cb a i zapalniczka przyda sie przedewszstkim potrzebne mi jednak zasilanie do gtecha RR
help
zasilanie wez z radia samochodowego. Czarny to - a staly plus 12V to chyba zolty. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic ale wydaje mi sie ze zasilanie pamieci radia to zolty kabel. A jesli chcesz miec cymbala tylko przy przekreconym kluczyku to czerwony, tam na pewno jest 12V. Z tego co mi swita to chyba "hamerykanckie" civy nie mialy zapalniczek [czy popielniczek] w kazdym badz razie, jesli masz auto zza kaluzy to sprawdz czy instalacje masz na 12 czy na 24V. Jesli 24 to potrzebna bedzie przetwornica bo europejskie radia przystosowane sa na 12V i na 100% wywali bezpiecznik.
no to lol
musze napisac do producenta gtech jak jest z tym zasilaniem zeby badziewia niespalic
po co pisac? na pewno jest gdzies tabliczka/naklejka na obudowie. Poza tym jesli napiecie bedzie za male to pol biedy bo po prostu nie wystartuje i tyle. Gorzej jak bedzie wieksze. Najlepiej wez miernik i zobacz ile V masz w kablach i tyle.