Zobacz pełn± wersję : Klejenie tylnych lamp
metrowiec2
15-11-11, 00:14
Witam otoz mam lampy red white mleczne nie cleary i jedna lampe zewnetrzna mam peknieta na srodku czyli pomiedzy biala gora a czerwonym dolem i mam pytanie czy w jakis sposob da rade lampe w sensie sam klosz skleic czy musze co jakis czas ja rozbierac i czyscic ? :D zbiera mi sie tam woda i rosna glony ;)haha seryjnie ,dzisiaj ja wyczyscilem i juz jest git ;)
zalozylem temat bo szukajka nic nie pomogla ;( pozdrawiam i czekam na pomoc pozdro !
proponuję opalark± j± rozkleić i jako¶ ładnie ogarn±ć skleić co pęknięte i z powrotem j± skleić :D
metrowiec2
15-11-11, 00:26
lampy to rozkleilem w piekarniku ;) ale mam pekniety klosz ;) i tego nie wiem jak posklejac :D
silikonem do prysznica powinno dać radę :P a tak serio to może wykorzystaj trochę kleju tego co masz na ł±czeniu lampy i jako¶ te pęknięcie zalep...
metrowiec2
15-11-11, 00:32
mysle ze nie da rady tym klejem bo jest on koloru szarego a nie chcailbym zeby bylo widoczne sklejenie chodzi o to zeby to bylo jak najmniej widoczne czyli najlepiej klej bezbarwny a kropelka napewno nie pomoze bo klosz ze tak powiem "pracuje" czyli jak probujesz docisnac srodek klosza tak jak powinien byc to kraniec sie odchylai na odwrot wiec lipa...
moze ktos mial taka sytuacje i wie jak zaradzic ? :D ale dzieki za checi Abu :)
Może jaki¶ klej do szyb da rade. Albo taki klej do twardych plastików: http://www.myjauto.pl/product/201/technicqll-klej-do-twardych-plastik%C3%B3w.html
Starstruck
15-11-11, 01:00
Daj na ten fragment folię do lamp i powinno być ok :)
metrowiec2
15-11-11, 01:14
musze czegos poszukac bo szkoda lamp a nowych bez sensu kupowac jak jedna czesc sie popsula dzieki za podpowiedzi ;) pozdro !
Nie wiem czy dobrze zrozumiealem i nie bylo wymienione.
Sluchaj masz tak jak by taki klej do pistoletu ktoty podlaczasz do pradu i go rozgrzewa to jest przezroczyste wiecbedzie najlepsze do sklejenia.
Son - Goku
15-11-11, 11:25
Tym pistoletem ja kleiłem przednie lampy,by bardziej uszczelnić je.
PrzeĽroczyste to to nie jest, tylko na pocz±tku gdy jest ciepłe.
Potem sie robi± ciut białe.
Zreszt± temat powinnien lecieć na dział stylingu.
metrowiec2
15-11-11, 12:30
oki dzieki i sorry za OT pozdro !
ten klej do pistoletu chyba nie jest jaki¶ super wytrzymały
Son - Goku
15-11-11, 17:13
ten klej do pistolet chyba nie jest jaki¶ super wytrzymały
Nie jest. . .
Nawet nie dorówna Super Glue