PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o pilną pomoc. (spadające obroty)

The Stig
10-05-07, 09:26
Witam na początku chciałbym przeprosić za ten post bo podejrzewam że duzo tematów bylo juz w tej kwestii ale moja sprawa jest bardzo pilna dlatego pozwoliłem sobie na założenie nowego. Jeżeli moderator uzna że to mocne naruszenie regulaminu to proszę o skasowanie.

A teraz opis sprawy:

Znalazłem do kupna honde civic (1994r 1.3 silnik) jednak jest taka usterka - spadające obroty, czasami silnik gaśnie. Chociaż to nie jest regułą bo czasami chodzi dobrze. CZy moge mieć pewność że po wymianie silniczka krokowego wszystko bedzie ok? CZy to może być coś innego i będę sie z tym męczył przez pare miesięcy?

Oprócz tego do zrobienia jest zaprawki na błotnikach tylnych i wymiana szyby przedniej. Mógł by mi ktoś oszacować realne koszty tych napraw. I czy opłaca sie z tym bawić. Cena auta 4800 + rejestracja.

[H] Dylu [H]
10-05-07, 09:37
moze byc krokowy moze byc co innego... nie ma pewnosci ze to na 100% on...jezeli ktorkowy to chyba ok 100 pln...jezeli co innego...to koszta moga sie zmienic...czasem znacznie...

co do reszty kosztow...

szyba 500 pln
zaprawki 200 na strone, czyli jak oba nadkola to ok 400 pln
rejestracja...jezeli sprowadzony i beda wszystkie oplaty to ok 1500 pln...
no i ubezpiecznie...ale to juz bardzo indywidualnie i regionalnie kosztuje...

tak wiec...jakas ekstra okazja to chyba to nie jest... :(

wilq
10-05-07, 14:07
ostatnio wymienialem szybe przednia i kosztowalo mnie to 370 zl... pisze tak dla orientacji - pozdrawiam!

[H] Dylu [H]
10-05-07, 18:39
ostatnio wymienialem szybe przednia i kosztowalo mnie to 370 zl... pisze tak dla orientacji - pozdrawiam!

wszystko zalezy jaka sie kupi szybe...

The Stig
11-05-07, 12:53
Eh dałem sobie z tą hondą spokój. Musze szukać innego egzemplarza bo po podliczeniu kosztów to za tą ceną kupił bym bez tych usterek a i kłopotu duzo duzo mniej.
Może ktoś z was wie coś o zadbanym egzemplarzu na sprzedaz z dolnegośląska do 6.5-7 tys zł.zarejstrowaną lub kolo 5.5-6 do rejstracji?