Zobacz pełną wersję : ciepłe powietrze tylko z kratek z lewej strony
Coś mi się zepsuło i leci mi ciepłe powietrze tylko z kratek z lewej strony. Z prawej dmucha ale zimne i generalnie słabiej niż z lewej strony. Czy ktoś przerabiał ten temat ?
ja mam to u siebie i nie pamiętam czy tak było zawsze, ale ciepłe powietrze leci najpierw z lewej strony, a jak autko się porządnie nagrzeje to z obu stron.
Masz filtr przeciwpyłkowy?
Może masz kanały zasyfione, czy coś w tym stylu, u mnie równomiernie grzeje.
ja mam to u siebie i nie pamiętam czy tak było zawsze, ale ciepłe powietrze leci najpierw z lewej strony, a jak autko się porządnie nagrzeje to z obu stron.
Właśnie mam dokładnie tak samo, a kiedyś było na 100 % normalnie. Mam filterek przeciwpyłkowy ale był wymieniany w tym roku, wyciągałem wtedy też wentylator i czyściłem go z liści. Była też klima odgrzybiana.
Całkiem możliwe, że coś mi w kanałach blokuje bo jak włączę grzanie to leci dziwny zapach, nie jest to kapusta ani nic z tych zapachów raczej jakby coś się przypalało. Przy klimie jest bez dodatkowych zapachów.
Sprawdziłbym kanały czy coś tam nie siedzi ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Macie jakiś pomysł bez rozbierania kokpitu :)
Grzyb tak śmierdzi ; ) Ni skarpety ni pleśń. Tylko takim przypalanym, ale nie swąd.
Grzyb tak śmierdzi ; ) Ni skarpety ni pleśń. Tylko takim przypalanym, ale nie swąd.
Ale jakby był grzyb to chyba by też śmierdziało przy włączonej klimie tak miałem w lato i po zrobieniu odgrzybiania zgodnie z instrukcją na forum przestało śmierdzieć przy włącznonej klimie a poczułem później przy ogrzewaniu :) No chyba, że się mylę ?
Ja w seacie nie pamiętam zapachu na klimie. Za to na ogrzewaniu był intensywny. Odgrzybienie pianką wyeliminowało to. Pianka z rurką, nawaliłem, włączyłem ogrzewanie max, "pogotowało" się i nie czuć na razie ; )
To jest taki zapach, jakbys powąchał miejsce gdzie się paliło drewno tydzien temu
Może to mało realne, ale sprawdź popychacze dźwigienek rozdzielających nawiew na poszczególne kratki. Może któryś wyskoczył*z prowadnicy i nie zmienia. Umiejscowione są one w okolicy osi auta pod pulpitem (jak dobrze zanurkujesz to widać). Wszystko ładnie jest wyrysowane w manualu hondy.
Może to mało realne, ale sprawdź popychacze dźwigienek rozdzielających nawiew na poszczególne kratki. Może któryś wyskoczył*z prowadnicy i nie zmienia. Umiejscowione są one w okolicy osi auta pod pulpitem (jak dobrze zanurkujesz to widać). Wszystko ładnie jest wyrysowane w manualu hondy.
to bardzo mozliwe bo u mnie razem z problemem grzania z jednej strony przyszedł taki problem, że jak ustawie wianie na szybę to potem czasem nie chce wrócić do wiania na nogi i góre i to pokrętło "przeskakuje" a nawiew sie nie zmienia, coś tam się zaczęło dziać.
to bardzo mozliwe bo u mnie razem z problemem grzania z jednej strony przyszedł taki problem, że jak ustawie wianie na szybę to potem czasem nie chce wrócić do wiania na nogi i góre i to pokrętło "przeskakuje" a nawiew sie nie zmienia, coś tam się zaczęło dziać.
jeżeli przeskakuje to nie ruszaj na siłę!!!!!!!!!! ja tak zrobiłem i do wymiany poszło pokrętło bo zagięła sie linka.
jeżeli przeskakuje to nie ruszaj na siłę!!!!!!!!!! ja tak zrobiłem i do wymiany poszło pokrętło bo zagięła sie linka.
a ile Cie to wynioslo taka naprawa? i czy da rade to samemu zrobic?
w ASO skubneli 200 za rozmontowanie konsoli, wyprostowanie linki i jeszcze dodatkowe 28 za gałkę. Jak masz troszke czasu i miejsce w ciepłym garażu to radziłbym kupić na forum używkę całego panelu nawiewów ok. 50-70pln( od anglika są odwrotnie usytuowane skrajne pokrętła) i pobawic sie samemu.
od czego jest ta czarna i niebieska linka ? http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/95/27/60/1895276036
z tego co patrzylem w srodku to linka jest chyba ok...a pokretlo samo skacze... i nie wiem jak to poprawic:/
od czego jest ta czarna i niebieska linka ? http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/95/27/60/1895276036
z tego co patrzylem w srodku to linka jest chyba ok...a pokretlo samo skacze... i nie wiem jak to poprawic:/
niebieska-kierunek nawiewu
czarna-temperatura
a jak skacze pokretło to na pewno połamane sa wypustki w srodku
czyli tak czy siak trzeba nowe/uzywane pokretlo?? czy da rade to naprawic? trzeba ten panel z pokretlami zdemontować i odpiąć kostki od kierunku i mocy
a jak odpiąć tą od temperatury?
czyli tak czy siak trzeba nowe/uzywane pokretlo?? czy da rade to naprawic? trzeba ten panel z pokretlami zdemontować i odpiąć kostki od kierunku i mocy
a jak odpiąć tą od temperatury?
sama gałeczke możesz wyciągnać. ona jest na takim wielowypuście. podwaz delikatnie lub złap kombinerkami i do siebie.
oki tak zrobie na weekendzie. a jak sprawdzic ta linkę bo moze i ona jest również przyczyną...
oki tak zrobie na weekendzie. a jak sprawdzic ta linkę bo moze i ona jest również przyczyną...
bez rozbierania?... hmm... kiedys jak spadło mi cięgno od ciepłego powietrza to dałem nura pod kierownice i po chińskich wygibasach udało mi sie je założyć... ale musieli mnie wyciągac bo sie zaklinowałem pod kierą;)
no ja probowalem wlasnie tez na wygibasa i jednak stwierdzilem ze sie nie zmieszcze...wole rozkrecic bo w sumie duzo roboty nie ma tylko najgorzej z radiem..;) ale sie zobaczy.
gałka na pewno wyjdzie bez rozbierania.
sama gałka hmm...?
ale chyba skacze cos w "srodku" gałki ze sie tak wyraze...