Zobacz pełną wersję : Demontaż boczków dzwi w Cifie 2001r.Pomóżcie
Witam, mam Civika sedana (2001r.) Planuje wygluszyc przednie drzwi a szczegolnie po stronie pasazera. Tylko za bardzo nie wiem jak je zdemontowac boczki. Odkrecam srubke pod klamka. Wyciagam je ze wszystkich zatrzaskow dookola. Ale i tak mi gora cos trzyma, caly bok jest luzny a gora trzyma nadal :( Prosze o pomoc.
Podepne się pod temat. Mam podoby problem w swoim civicu sport 05. nie chce poprostu nic zepsuć a uwieżcie mi, że znalazłem co nieco info, ale nic mi to nie pomogło. Chciałem sobie w weekend podłubać.Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada zdjęcie boczków z drzwi. Zabrałem się za wygłuszanie:) Zdjąłem plastik przy lusterkach, zaślepkę od rączki (odkręciłem tam dwie śrubki). następnie zacząłem na dole przy głośniku delikatnie odpinać boczek od tych spinek i tak dalej. Lewa strona odpięta, dół i prawa też. trzyma góra i tak jakby środek. Nie chce nic na siłe rwać bo połamie coś:) Nie wiem co tam moze trzymać. Może ja nie odczepiłem jeszcze jakiejś zaślepki za którą kryje się śrubal jakiś? W starszych modelach pisano, że trzymały jeszcze śrubki za klamką, tutaj nic takiego nie ma:) Napiaszcie proszę jak to wygląda. Z góry dzięki za rady. Pozdrawiam!
powinniście znaleść coś tu http://autoban.com.ru:8080/manual/CivHtml/20-139.htm