Zobacz pełną wersję : Słupek B18c4 ze skrzynia od d14a2
witam czy można założyć do słupka B18C4 skrzynie od D14a2 ?
tak bez zadnego przerabiania nie!! skrzyniea z d nie podejjdzie do b serii. trzebaby chyba kombinowac z jakas flansza
nie podejdzie, jest inna obudowa skrzyni i nie ma szans żeby podeszło.
flansza tzn kolnierz taki zeby pasowal na skrzynie i na silnik ale raczej nic z tego kolo zawachowe bserii nie zmiesci sie chyba ??? tak mi sie pzynajmniej wydaje nie wiem jaka tam jest srednicaa????????????? w obudowe o d serii a to z d serii znow nie pasuje do silnika serii b b seria ma 8 srub a d seria 6 i sie nic nie zdziala chyba zeby od innego auta udalo sie zamach dopasowac o srednicy d seri na wal z b18 to by cos z tego panowie wyszlo ;D i koszt swapu na b seria bylby sporo tanszy
moglby ktos zmierzyc kolo zamachowe od B seriii??? ja zmierze od D seri bo ma akurat na wierzchu
A wpięcie wałka skrzyni w zamach? A podpięcie zamachu do wału? Nie ma co kombinować, chyba, że masz ochotę przerabiać obudowę, wałek sprzęgłowy skrzyni ,koło zamachowe itp. Mocowania też przerabiasz, żadna ze śrub się nie pokrywa. A jak się pomylisz o dziesiątą milimetra, to przetopisz łożyska w skrzyni, bądź rozwalisz wał korbowy.
uu to lipa troche to juz lepiej dac tysiaca za skrzynie niz balaganu narobic
uu to lipa troche to juz lepiej dac tysiaca za skrzynie niz balaganu narobic
tak
a pytanko jakie są oznaczenia skrzyni do B serirs ? (wszystkie skrzynie ) jeśli ktoś ma taką wiedzę
Google ma taką wiedzę, na forum też jest kilka wpisów na ten temat, dużo osób już zmieniło ta z b18c4 (s9b) to zobacz na co zmieniają .
No i masz jeszcze do wyboru Y21, S80 i jeszcze jakieś.