PDA

Zobacz pełną wersję : falujace obroty

konradspr
12-11-11, 18:54
wiem ze jest juz duzo takich tematów ale nikt nie ma rozwiazania . mam taki problem ! faluja mi obroty gdy włączam cos zwiazane z elektryka podnasza sie czasami spadaja prawie do zera .

mlodyxx
13-11-11, 18:40
uklad eld szwankuje

konradspr
13-11-11, 19:11
to znaczy co ?

mlodyxx
14-11-11, 23:24
w puszce bezpiecznikow jest pod maska po prawej stronie takie cudo ktore jest podlaczone z alternatorem i komputerem i dziala to w taki sposob wlaczasz jakies swiatla wystepuje wieksze obciazenie dla alternatora i silnik zwalnia obroty bo ma ciezej a ten uklad jest po to zeby dac sygnal do ecu zeby otworzylo bardziej krokowy rownie moze to byc wina alternatora bo te dodatkowe kable ktore do niego wchodza ida do tego ukladu ELD i podaja wartosci na ktorych podstawie uklad ELD wysyla do komputera info ze trzeba bardziej uchylic lub przymknac krokowy < jak moglem tak wytlumaczylem mam nadzieje ze cos z tego mniej wiecej zrozumiesz naprawe zaczalbym raczej od wymiany alternatora bo sam uklad ELD jest tak wbudowany ze trzeba cala puszke bezbiecznikow wymieniac a pozatym w niektorych hondach ukladu tego nie ma tylko sygnaly z alternatora ida prosto do komputera

konradspr
15-11-11, 21:29
a jak poznam że alternator jest zepsuty ? a jak jest w silniku d15z1 komputer steruje obrotami czy alternator ? w przepustnicy jest srubka odkrecona na maksa i bez krokowca sa dopiero normalne obroty. przepustnica jest zepsuta czy brudna ? a gdy srubka jest odkrecona na maksa to jak jest rozgrzany silnik to obroty nie chcą spadać . co jest co robic ?

konradspr
05-01-12, 09:48
problem nierozwiązany

Hektor139
06-01-12, 19:32
sprawdz kolego czy przepustnica jest czysta ewentualnie ja mialem problem z falujacymi obrotami i okazala sie ze uszczelka pod kolektorem ssacym byla nieszczelna

konradspr
07-01-12, 09:53
przepustnicy wyczyszczona ,świece wymienione . sprawdze ta uszczelke i dam znać