Zobacz pełną wersję : Pali po kilku obrotach
Witam. Otóż posiadam problem z hanką ( 97r. ) 1.4 iS. Na zimnym silniku zapala dopiero po 2-3 sekundach czyli tak z 3 obroty silnika, natomiast przy ciepłym silniczku pali natychmiast. Domyślam się że problem stoi po stronie paliwa, jednak zachowanie to nie zmienia się gdy jest rezerwa czy pełny bak. Coś wyczytałem o pompce paliwa jednak nie wiem jak ją sprawdzić i czy to na pewno jest przyczyną. Proszę o pomoc . Z góry dziękuje.
moze filtr paliwa juz sie zasyfil? Ja mam czasem problem z odpaleniem,ale tylko jak malo paliwa jest
Zajrzyj do zaworów...Może trzeba przeregulować
vnv_nation
11-11-11, 23:28
W moim bylym d15b2 bylo identycznie. Na zimnym silniku zawsze musi zrobic te 2 obroty wiecej.
spróbuj zrobić patent taki,żeby przekrecić z trzy razy stacyjkę bez zapłonu,żeby pompa dała silnikowi paliwa, u mnie to działa jak mam mało w baku i odpala "na dotyk" wtedy
Zajrzyj do zaworów... W tym wypadku wydaje mi sie że na ciepłym miałby podobne objawy. Ogólnie jakoś mi to dotąd nie przeszkadzało ale wolę sie upewnić żę niektóre hondy tak mają. flipson sprawdze patent i dam znać czy jest lepiej :)
ja nie czekam az check zgasnie tylko odrazu odpalam, pali na dotyk
przy małej ilości paliwa hondy tak mają, moja tez :rolleyes:
kazik2_h9w3
12-11-11, 12:58
Ja także szukałem kiedyś przyczyny a to przewodach a to w świecach i kopułkach a nawet w filtrach i nic dopiero wymiana akumulatora pomogła a za skarby bym na niego nie postawił
I jak ręką odjął szybciej kręci i szybciej odpala