PDA

Zobacz pełną wersję : Czy w wersji z klimą '98 może nie być filtra kabinowego?

reev
09-05-07, 10:36
Naczytałem się tutaj trochę wątków i są dwie możliwości montażu filtra kabinowego. Mam wersję 1.4 '98 z klimą i po zdjęciu schowka - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49250b2b7eb18f65.html - nie ma tam żadnej kieszeni na filtr. Czy może znajdować się on gdzie indziej lub może być wersja bez niego?

Furious
09-05-07, 11:03
Czy może znajdować się on gdzie indziej
nie

może być wersja bez niego
moze

skolopendra
09-05-07, 15:35
filtr jest bardziej z lewej strony
i pod spodem

lakazs
09-05-07, 15:51
nie ma filtra w nim. U mnie tez

egreg
30-05-07, 20:30
Witam
ja mam taki problem że w mojej Hondzie '99 3D ej9 jest chyba ten filtr.
Po zdjęciu czarnej osłony w kształcie litery L pokazuje się taka jasna ramka a w niej mogę zobaczyć coś jakby papier zgiety w harmonijkę , ale nie sposób jej wyciągnąć bo przeszkadza ta poprzeczka którą widać na tym zdjęciu (do dołu sciagnąc sie nie daje).
Czy to oznacza że muszę jakoś odkręcić tą poprzeczkę ? Jesli tak to jak ?
Pozdrowienia

Bodzlo
30-05-07, 21:53
Witam
ja mam taki problem że w mojej Hondzie '99 3D ej9 jest chyba ten filtr.
Po zdjęciu czarnej osłony w kształcie litery L pokazuje się taka jasna ramka a w niej mogę zobaczyć coś jakby papier zgiety w harmonijkę , ale nie sposób jej wyciągnąć bo przeszkadza ta poprzeczka którą widać na tym zdjęciu (do dołu sciagnąc sie nie daje).
Czy to oznacza że muszę jakoś odkręcić tą poprzeczkę ? Jesli tak to jak ?
Pozdrowienia

Tak musisz ją odkręcić i o ile dobrze pamiętam to są tam śróbki na 8 kluczyk i wkrętak krzyżakowy

oldee
30-05-07, 22:31
i pod spodem

ak musisz ją odkręcić i o ile dobrze pamiętam to są tam śróbki na 8 kluczyk i wkrętak krzyżakowy

czyli sadzicie ze zdjecie wrzucene przez reev'a pokazuje model hondy z filtrem kabinowym? moglibyscie dokladnie opisac gdzie on sie zanajduje bo z tego co czytalem i slyszalem to powinna byc pionowa zaslepka a za nia wysuwany filtr. niestety tak na zdjeciu jak i w moim modelu nie ma czegos takiego:/

Bodzlo
30-05-07, 23:05
i pod spodem

ak musisz ją odkręcić i o ile dobrze pamiętam to są tam śróbki na 8 kluczyk i wkrętak krzyżakowy

czyli sadzicie ze zdjecie wrzucene przez reev'a pokazuje model hondy z filtrem kabinowym? moglibyscie dokladnie opisac gdzie on sie zanajduje bo z tego co czytalem i slyszalem to powinna byc pionowa zaslepka a za nia wysuwany filtr. niestety tak na zdjeciu jak i w moim modelu nie ma czegos takiego:/

Jeśli dobrze widze to na fotce jest układ bez filtra ( też taki mam)

benefactor
01-06-07, 23:23
Rzeczywiscie...na fotce z pewnością jest obudowa bez filtra. Nie ma tutaj kieszeni.

oldee
02-06-07, 03:25
a kupowal ktos moze nowy osuszacz do kilmy w zamienniku?

w inter carsie, wg ich katalogu, maja 2 rodzaje do mojego modelu ale oba roznia sie od orginalu przez to nie pasuja :/