Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : palenie oleju

mafiamikee
11-11-11, 11:42
mam problem z ogromnym spalaniem oleju 1l na 400 km , co robić remont czy inny silnik , kaszt silnika 1500 miej więcej , remont 3000 ??

Whiplash
11-11-11, 12:02
jaki silnik? i jak pali ten olej? jak dajesz w palnik czy jak hamujesz silnikiem

mafiamikee
11-11-11, 12:11
d16z6, mobil 10w40 , raczej przy ostrzejsze jeżdzie ale myśle że ubywa nawet gdy jeżdźe normalnie , w stępnie jestem już umówiony już z mechanikiem , jak remont jakie części jak firma ??

elber829
11-11-11, 13:20
Na pewno podczas remontu należy wymienić uszczelniacze zaworowe. Najlepiej oryginalne Honda Oem. Na pewno pierścienie tłokowe, wszystko jest na Haparts, to na pewno, a reszta jak bedzie trzeba, np prowadnice zaworów, być może nowe tłoki, zależy w jakim stanie sa częsci silnika. Ja osobiście proponuje remont tania usługa to nie jest ale jak silnik jest w miarę w dobrym stanie to pomaga w 80% przypadków, sam robiłem niedawno i jestem zadowolony wyniosło mnie to około 2800 zł ale jest o niebo lepiej w końcu przestał palić olej i jest mocniejszy.
Co do silnika to takiego używanego nie dostaniesz, cóż sie dziwić są to stare silniki.

Kriss91
11-11-11, 14:45
Używkę spokojnie dostaniesz, choć dla mnie byłoby to pozbawione sensu. Jeśli nie chcesz zmieniać jednostki na coś jeszcze mocniejszego, wyremontuj obecny silnik. Części bierz z Haparts tak jak wspomniał kolega (ew. z innego źródła, lecz tych samych firm). Chyba, że chcesz się bawić w doprężanie lub odprężanie+doładowanie.

Grzesiek_Devil_
11-11-11, 15:34
2800zl ? co tam robiles troche drogo :/ mi kolega co zajmuje sie naprawianiem hond remontuje itp chce zrobic za 1500zl plus minus... wymiana uszczelniaczy, ( co u mnie odpada bo wymienialem i sa nowe) pierscieni , planowanie glowicy im uszczelki...

elber829
11-11-11, 16:54
2800 zł dałem jak pisałem u mnie padł mi zawór wymienili mi 2 nowe, poza tym obróbka głowicy, docieranie zaworów, wymiana uszczelniaczy na nowe Honda oem, wymiana pierścieni wymaina zimeringów na wałku i wale korbowym, z częsciami z Haparts wyszło mi ogólnie 2800 zł no i padł mi jeszcze jak na złość aparat zapłonowy on też jest w tej cenie.

Havi
11-11-11, 17:04
2800 zł dałem jak pisałem u mnie padł mi zawór wymienili mi 2 nowe, poza tym obróbka głowicy, docieranie zaworów, wymiana uszczelniaczy na nowe Honda oem, wymiana pierścieni wymaina zimeringów na wałku i wale korbowym, z częsciami z Haparts wyszło mi ogólnie 2800 zł no i padł mi jeszcze jak na złość aparat zapłonowy on też jest w tej cenie.

Coś drogo Cię to wyszło :| Same części wychodzą koło 1300 zł oczywiście na samych najlepszych + robota. Ja robiłem rok temu i z nowym sprzęgłem z exedy wyszło mnie to 2400. Za robote dałem 400 zł za remont i 200 zł za wymiane sprzęgła

mafiamikee
11-11-11, 17:30
właśnie z używką to może być różnie , naprawę oddaje mechanikowi ,koleś zajmuję sie tylko HONDAMI i jest specjalistą w tej marce . cena 2800 pln jest bardzo prawdopodobna bo też wstępnie rozmawiałem o takiej z mechanikiem w granicach 3000 pln ,uszczelniacze ,pierścienie tłokowe, uszczelka pod głowicą , planowanie , wszystkie uszczelki i simeringi , rozrząd , nie wiadomo co z panewkami i ogólnie z blokiem silnika ale mam nadzieje żę będzie ok bo mój budżet jest ograniczony .

Saiti
11-11-11, 17:32
Tak samo, bierz graty w Haparts i remontuj silnik. Haparts.pl - od ręki i przyjemnie xD

jawor735
12-11-11, 00:33
nie wiadomo co z panewkami

beda do zmiany ;] poza tym przy takim remoncie szkoda byloby cih nie wymienic. jesli pozniej by ci wysiadly musisz rozebrac praktycznie tyle samo. jak rozebralem swoj z przebiegiem lekko ponad 130kkm bylem strasznie zdziwniony. dolne panewki jak nowe, gorne zjechane juz prawie do metalu.

mafiamikee
12-11-11, 10:26
też tak myślę jak robić to wszystko tak żeby było git :)