Zobacz pełną wersję : MOTUL 8100 X-CESS 5W-40
Witam!
Mam samochód od miesiąca (5D '99 1.4 iS). Wczoraj zobaczyłem że mam zalany taki olej: MOTUL 8100 X-CESS 5W-40. Wcześniej był Mobile1 (też 5W-40) bo wisi stara karteczka. Który jest lepszy?
Jeszcze 1. sprawa: pasek rozrządu mam firmy CONTITECH. Przejrzałem forum i nikt o takim pasku nie pisał. Jest on OK?
siema ja mam wlasnie taki pasek rozrządu i z tego co wiem bo do mnie na firme zamawiam zeczy z contitecha to jest to continental czyli calkiem niezle a olej to jest git ja mam motula synergie 10w40 i w porównaniu z mobilem jes o niebo lepiej
siema ja mam wlasnie taki pasek rozrządu i z tego co wiem bo do mnie na firme zamawiam zeczy z contitecha to jest to continental czyli calkiem niezle a olej to jest git ja mam motula synergie 10w40 i w porównaniu z mobilem jes o niebo lepiej
Mozesz się sprecyzować - co jest lepiej na 10w40 ??
wczesniej mailem zalany mobil 10w40 teraz zmienilem na motul synergie 10w40 i moze to moje subiektywne odczucie ale zauwazylem ze silnik pracuje jakby troche bardziej gladko bardziej "jedwabiscie" ze sie tak wyraze bo braklo mi slowa
kolega ma zalany motul 5w40 a to jest juz syntetyk wiec nie ma potrzeby go zmieniac na 10w40 u mnie byl najpierw total quartz 10w40na tym jezdzil niemiecki wlasciciel potem mobil,to ja,i teraz z racji tego ze zawsze byl lany 10w40 zalalem motula.
Co do róznicy miedz olejami to jak mialem mobila i bagnet wyciąglem i troche oleju na palec skaplo to cieklo jak mleko Motul przy takim zabiegu wydaje mi sie jakis bardziej lepki i nie cieknie tak jak woda ale moze to subiektywne odczucia.
Moim zdaniem Motul choc drogi niemilosiernie jest zdecydowanie lepszy od mobila.