PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z fotelem...

marcinho4td
10-11-11, 20:51
Witam Panowie.
Mam pewien problem z bujającym się fotelem.
Mianowicie, fotel jest jakby "luźny" na szynie przy drzwiach... Tak jakby brakowało w niej jakiegoś elementu. Fotel po stronie tej prowadnicy rusza się do góry i w dół, ale nie wyskakuje z niej.
Czy trzeba wymienić całą szyne czy może tylko jakis jej element?
Prosze o pomoc
Pozdrawiam

albanOS
11-11-11, 12:03
A śrubka z lewej strony z Tyłu Ci się nie odkręciła, mi się tak wykręciła z prawej i bujało do góry i dołu jakby był wyłamany sprawdź, na mocniejszych zakrętach czujesz się jak na fotelu bujanym:)

sucharek
12-11-11, 18:41
srobka sie odkrecila ta na torx

Daniello87
12-11-11, 19:04
Możecie podać mniej więcej lokalizacje tej śrubki? w lato próbowałem to zrobić ale jakoś na wierzchu nic nie widziałem. Ona jest gdzieś głęboko? trzeba demontować fotel?

wujekwest
12-11-11, 19:26
pszesuńfotel całkiem do przodu i pokaże sie śruba

Daniello87
12-11-11, 19:41
śruba jest na fotelu czy na szynie? Po przesunięciu fotela do przodu mam dostęp tylko do nasadowych śrub trzymających fotel na szynach

sworek
14-11-11, 09:30
a czy przy "przemieszczaniu się" słyszysz taki delikatny trzask, odgłos podobny do łamanego patyczka od lodów ?

albanOS
14-11-11, 21:18
O ile dobrze pamiętam to znajduje się na łączeniu fotelu z szyną, zobaczę jutro i napisze.

tronik1
14-11-11, 22:05
Dosłownie 20minut temu naprawiłem u siebie 'bujany fotel'. Ściągnąłem plastik z fotela. Unosiłem fotel w górę/dół i obserwowałem. I dopatrzyłem się braku śrubki z tyłu po lewej stronie fotela. Objawy to fotel obciachowo bujający się w górę/przód i dół/tył. Teraz wsiadam i fotel ani drgnie. Mała rzecz a bardzo cieszy. U Ciebie na pewno będzie tak samo. Tyle że może być to inna śrubka.
Pozdrawiam!

marcinho4td
18-11-11, 23:08
Witam Panowie moja honda jest trzy drzwiowa i nie ma tam mowy o żadnej śrubce bo patrzyłem i nic nie wypatrzyłem poza tym że z drugiej strony zauważyłem, że są takie plastikowe rolki "takie jak kilki walcowate w łożysku" i to pewnie będzie u mnie przyczyną tylko muszę teraz skombinować takie plastiki albo jakieś zamienniki. Jutro weekend to pomyślę nad tym.