Zobacz pełną wersję : Pytanie o obroty .
Witam . Zanim kupiłem auto na dwójce mógł jechać 120 km/h , wymieniłem rozrząd i po tym ledwo 80 km/h i już było prawie koniec . Czym to może być spowodowane ? Myślałem może ,że regulacja zapłonu coś pomoże,ale pojechałem do mechanika i powiedział ,że jest dobrze ustawiony , świece też wymieniłem . Pozdrawiam .
o kolego... na 2 jechales 120? jaki silnik i jaka skrzynia?
podobno w d15z6 jest najdluzsza, a ja na dwojce do 100 sie rozpedzam i odcinka. tez jestem ciekaw co to za skrzynia
podobno w d15z6 jest najdluzsza, a ja na dwojce do 100 sie rozpedzam i odcinka. tez jestem ciekaw co to za skrzynia
jestes pewien ze masz seryjną skrzynie?
ja u siebie w d15z6 jechałem +- 115km/h
mam wersje po lifcie to moze jakos sie różniły skrzynie przed/po liftingu.
Teraz mam skrzynie z FD4,25 i drugi bieg "kończe" przy 95-100 km/h
seria na 100%, ja mam przedlifta. jutro zobacze jaki mam kod skrzyni
Drodzy koledzy . Mój silnik to D16Y7 poj. 1.6 77 km (105km) . Zdawało mi sie ,że przed wymianą szedł 120 ,ale może coś źle zobaczyłem ? Czy ten silnik wyciśnie tyle na dwójce przy takiej prędkości ?? A skrzynia nie wiem jaka .
d15z6 z palcem w d**e leci 115 :) sprawdzone osobiście i to nie raz i nie dwa. Rozmiar opon jak należy.
Drodzy koledzy . Mój silnik to D16Y7 poj. 1.6 77 km (105km) . Zdawało mi sie ,że przed wymianą szedł 120 ,ale może coś źle zobaczyłem ? Czy ten silnik wyciśnie tyle na dwójce przy takiej prędkości ?? A skrzynia nie wiem jaka .
Zapewne taka sama jak w d14, skrzynia s40 i na moje mało realne. 100 dałbym max :)
d15z6 z palcem w d**e leci 115 :) sprawdzone osobiście i to nie raz i nie dwa. Rozmiar opon jak należy.
Przy takiej prędkości na drugim biegu jakie obroty były ?? A i czy rozmiar opon ma coś z tym wspólnego ?? Bo przed zakupem koleś testował go przy mnie to rozpędzał sie i mówił ,że na dwójce spokojnie do 120,ale były wtedy założone jakieś dobre opony jednak nie sprzedał mi z tymi oponami i felami tylko wziałem zimówki na stalówkach . Doradzcie