PDA

Zobacz pełną wersję : znika olej po remoncie :(

Whiplash
10-11-11, 16:41
nioz wk** sie idzie, remont d15b2 kompletny zrobiony jakies 3000km temu, chonowanie cylindrow owali nie bylo, tloki z d13 nowe pierscionki, nowe panewki, uszczelniacze zaworowe ( nie OEM) moze to tamtendy znika. Znika oleju z litra na 500km :( ale najlepsze jest to ze nie dymi nawet jak ciagne do odcinki albo hamuje silnikiem, widze tylko ze jest maly wyciek z pod uszczelniacza walu od strony skrzyni, mozliwe ze to tamtendy sp*** jak go sie cisnie, bo nieraz czuc olej smazony na kolektorze

niuniexPL
10-11-11, 16:51
Sam sobie odpowiedziałeś którędy ci ucieka ;) Mi brało tyle samo co tobie (1L/500km) to dałem siana sobie z remontem i szukam drugiego silnika...

Saiti
10-11-11, 16:54
A może remont jest źle wykonany, hm?

Whiplash
10-11-11, 16:55
tak tylko ja jestem po remoncie a nie przed, auto nie kopci zarowno przy przyspieszaniu jak i hamowaniu silnikiem, swiece wlasnie sprawdzilem maja normalny bezowy kolor, ani grama oznak spalania oleju

Saiti
10-11-11, 18:16
To Ci wycieka, nie ma innej możliwości niestety.

Whiplash
10-11-11, 18:44
al ektorendy takie ilosci ?? miska jest mokra od dolu i wyglada jakby splywalo spod oslony kola zamachowego, wiec stawiam na usczelniacz na wale ale takie ilosci ?? siedzialem w kanale kumpel gazowal i nic nie bylo widac zeby cieklo, moze pod obciazeniem tak jest jak skrzynia ze sprzeglem pracuja

lozek
10-11-11, 22:46
z uszczelniacza wału w ciągu chwili może Ci uciec praktycznie cały olej ;) więc ja to obstawiam skoro jest mokro w okolicach zamachu

kielu
10-11-11, 22:50
z uszczelniacza wału w ciągu chwili może Ci uciec praktycznie cały olej ;) więc ja to obstawiam skoro jest mokro w okolicach zamachu
x2,przerabiałem to :(

Saiti
11-11-11, 02:25
No, cały to może nie, zależy też ile chwila trwa w Waszych dywagacjach :) Nie ma co ukrywać, że taka sprawa, jak uszczelniacz wału pracuje w strefie mocno otwartej, wraz z wałem, który wprawia w ruch duże ilości oleu, stąd zacząłbym od wymiany tego elementu :)

Whiplash
11-11-11, 11:23
i wszystko sprawdzone, po palowaniu dymi sie spod silnika, olej leci na kolektor wiec to chyba uszczelniacz walu:-) hondzia tylko przydymila na niebiesko jak byla powana na 3 biegu miedzy 6-8k rpm przy ostrym hamowaniu silnikiem puscila paka z klebu niebieskiego dymu, wiec wnioskuje ze delikatnie popuscila przez uszczelniacze, nie sa oem wiec chyba miala prawo:-)