PDA

Zobacz pełną wersję : samodiagnostyka nie działa

misiek18lo
10-11-11, 00:52
Problem wygląda tak, wymieniłem uszczelkę pod głowicą i po tym zrobiłem samo diagnostykę. Pokazywało błąd nr.6, chciałem zresetować przez wyciągniecie bezpiecznika ale nie wiedziałem którego, grzebałem różnymi ale błąd był nadal radio nie straciło pamięci wiec nie trafiłem, zresetowałem przez odpięcie klemy. Teraz wygląda to tak że po zmostkowaniu złącza nic się nie dzieje czek gaśnie kiedy pompa przestaje pracować, wszystko działa normalnie. Zastanawiam się czy nie pomieszałem bezpieczników, jak wygląda diagnostyka jeżeli nie ma błędu?

kjmuszek
10-11-11, 02:24
To znaczy że wszystko działa :)

misiek18lo
10-11-11, 17:15
Czyli jak zmostkuje i nic się nie dzieje to wszystko sprawne. Myślałem że przestanie świecić i nie wymiga żadnego błędu.

nikog0
11-11-11, 13:19
Mówisz, że zrobiłeś reset (ściągniecie klemy aku) a potem samodiagnostykę... Samochód musi pojeździć troche, żeby błędy zostały wychwycone zazwyczaj. Powtórz samodiagnostykę, jak trochę przejedziesz, np 200 km, chyba że wcześniej się lampka zapali. Dodam jeszcze, że nie paląca się lampka CHeck Engine wcale nie oznacza że nie ma błędów. Możliwe że wszystko już jest w porządku, oby :)