Zobacz pełną wersję : Rozrząd D15B7
Nie dawno kupiłem sobie Hondę Civic z silnikiem D15B7. Jak to w zakupionym używanym aucie zdało by się wymienić rozrząd. Czy taki zestaw jest ok ? http://moto.allegro.pl/rozrzad-pompa-civic-concerto-shuttle-1-3-1-5-16v-i1905146323.html Czy pompę wody też wymienić?
Lepiej pompę tez wymienić i mieć z głowy bo czytałem że przy 200 tyś lubi się posypać a nie jest to bardzo duży wydatek. Ja kupowałem rozrząd od użytkownika Pejot z forum i polecam bo pewnie wyjdzie taniej.
A co do tej aukcji co podałem link. Jest to coś warte?
Na forum były swego czasu zakładane tematy pt. 'Uwaga na paski MITSUBOSHI' ;)
Jak dobrze zauważyłeś - swego czasu ;) Jak przejedzie ci samochód pierwsze 50KM na tym pasku, to będzie wszystko git, a jak trafisz na wadliwą sztukę, to wiesz co.. :D
Oryginalny pasek przewidziany jest na 100 000 km, paski nie oryginalne nie sądzę. Ja wymieniam mniej więcej co 60 000 km, wynika z tego że jak dojeżdżę do niemal wymiany paska to znaczy że mam ok mi mogę jeździć na nim. Moim zdaniem problem z wadliwym paskiem pojawi się w pierwszych 10 000 km.
hmmm ... a moglibyście podać jakieś linki do rozrządów jakie polecacie?
Jak przejedzie ci samochód pierwsze 50KM na tym pasku, to będzie wszystko git
Jasne :) przez pierwsze 50km bedzie ok a strzeli np po 1kkm albo po 60kkm :)
Polecam pasek Gates a dlaczego poczytac wypada co ma wspolnego gates i unitta (pod ktorej szyldem robione sa oemowe paski m.in. do hondy i toyoty) :)
Rolka m.in. Koyo, SKF, INA, SNR
Pompa wody Aisin, GMB
Ja wymieniam kompletny rorzad co 90kkm lub jesli ktos robi bardzo malo km to polecam wymienic po 5 latach eksploatacji.
Coś takiego będzie lepsze? http://moto.allegro.pl/rozrzad-pompa-honda-civic-concerto-1-3-1-4-1-5-i1925604929.html
Oczywscie o ile wezmiesz pasek Gates'a i pompa wody to faktycznie Aisin, bo generalnie cena za calosc jak za te graty wydaje sie dosyc niska, nawet bym powiedzial podejrzanie niska.
Jeżdżę na zestawie od tego człowieka od 25 000 - 30 000 km i na razie nic złego mnie nie spotkało, wrzesień tego roku robiłem remont (uszczelniacze, pierścienie i reszta uszczelnień) I pasek był w dobrym stanie, nic mu nie dolegało a mam właśnie, ostatnimi czasy mocno krytykowany. Obym tej pochwały nie wypowiedział z sądnej godzinie.