Zobacz pełną wersję : wrze woda w chłodnicy
nie jestem pewien czy to termostat czy korek powietrzny czy gdzieś jest zapchane.
wskaźnik tempe. czasami podnosi się powyżej połowy i raptownie spada poniżej. żadko kiedy utrzymuje się w prawidłowym położeniu. A dzisiaj zagotowała się woda ale żona nie zauważyła jak wskazywał wskażnik temp.
Co to może być??
nie jestem pewien czy to termostat czy korek powietrzny czy gdzieś jest zapchane.
to ??
Moze byc chlodnica do wymiany, po prostu juz przestaje byc drozna. Tak bylo w moim przypadku.
termostat, korek powietrzny albo gdzieś jest zapchane.
a zalacza sie wentylator ? ja bym zaczal od wyczyszczenia ukladu chlodzenia, potem termostat...
EDIT: a czy to sie dzieje pod obciazeniem ??? to moze uszczelka pod glowica.
a propo chlodnic, zaowazylem ze czasem mam male wycieki (?) z chlodnicy na dole, czyzby chlodnica do wymiany? :|
zdejmij korek od chlodnicy zazcekaj az auto sie zagrzeje przy okazji sprawzdisz czy dziala wentyl, jezeli jak sie zagrzeje woda w chlodnicy i zacznie buzowac tzn ze pada uszczela pod glowica.
wodę wypychało ze zbiorniczka wyrównawczego a oba węże były gorące jak cholera. wentyl. się załącza. Jak kupiłem hondzie miesiąc temu to płynu było poniżej minimum i syfiaty . w przyszłym tygodniu miałem wymienić płyn a tu klops!!!!
obstawiam termostat i obstawiam że uszczelke już wydymało, albo wydyma wkrótce
wodę wypychało ze zbiorniczka wyrównawczego a oba węże były gorące jak cholera.
uszczelka pod glowica :(
Mariusz19b
24-05-05, 08:00
u mnie tez sie robilo za goraco ale w moim przypadku jakims cudem zabki w pompie wodnej sie ujeba.., wymienilem i jest gites :)