Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem przy wymianie przegubu.

Gregu
08-05-07, 19:25
Witam wszystkich serdecznie. Ostanio wymieniałem przegub i problem pojawił się w momencie gdy ściągnięte ze starego przegubu(nie wiem jak to się nazywa) liczydło(pierścień) ABS'u miało minimalny luz na nowym przegubie(NKN). Chciałem zapytać, czy ktoś też miał taki problem, czy mi po prostu trafił się troszkę za bardzo podtoczony przegub tej firmy? Problem ten mechanik zlikwidował przez naspawanie od wewnętrznej strony pierścienia 4 punktów i póżniejszym ich przetoczeniu. Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.

maxx
11-05-07, 22:58
pierścienie od abs-u przekładałem z tyły przy wymianie łożysk i żadnego luzu nie było
łożyska JC[/list]

kamil_szewczyk
14-05-07, 16:09
Przeguby NKN są do bani nic dziwnego że miałeś luz na ABSu.Pojeżdzisz to sie przekonasz.Luzy powstają w tych przegubach bardzo szybko. Jak ci auto zacznie drrzeć przy 120-140 km a będziesz pewien że opony masz wyważone to zajżyj wtedy do przegubów.Pozdrawiam

Gregu
04-03-08, 12:21
Znów mi zaczęło coś stukać przy skręconych kołach. Teraz chyba z drugiej strony, jeszcze sprawdzę dokładnie. Jaką firmę więc polecacie, jeśli chodzi o przeguby? - HDK?

skolopendra
04-03-08, 19:31
jeśli chodzi o przeguby? - HDK?

pewnie lepsze od nkn :)

Gregu
04-03-08, 20:00
czyli w tym wypadku tańsze znaczy lepsze? ;-) Narazie chyba jednak nie będę nic wymieniał, bo pojechałem dziś i pokręciłem troszkę kółeczek w prawo i dla odmiany w lewo i... NIC. Sprawdzałem luzy na kanale i... no jest jakiś minimalny przy prawym przegubie, ale to nic groźnego. A w poprzednie dni coś mi już zaczynało stukać. Chyba, że lekarstwem była zmiana kółek na letnie - 15" i szersze oponki. Dziwne, ale oby tak zostało.

jzl
05-03-08, 12:51
Gregu dwa tygodnie temu robiłem dokładnie to samo co Ty i były te same problemy. Może mamy jakiś specjalny model Civica ;)

Gregu
05-03-08, 13:00
może... :D