Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WYMIANA ECU P3Y civic D14A4

kubach
08-11-11, 12:20
Witam

Panowie oddałem samochodzik do ASO ze względu na szalejący silnik i dziwne przerywanie obrotów itp. itd. W serwisie stwierdzili uszkodzenie modułu ECM - rozumiem że ten moduł to po prostu ECU czyli sterownik silnika. Za wymianę chcą 4000zł - nie ukrywam że to 75% wartości samochodu więc szukam czegoś taniej.

Czy jest szansa zregenerować ten moduł???

Jeżeli nie to czy mogę wymienić sam sterownik czy muszę dalej wymieniać również immobiliser? Jak to Panowie wygląda i jak najprościej i "taniej" o zrobić.

Dziękuję za podpowowiedzi

kjmuszek
08-11-11, 12:37
Jeśli to komp to wymieniłbym na własną rękę na taki sam, myślę że problemu by nie było z znalezieniem kompa do d14a4 .Co do immo najlepiej poprostu byłoby usunąć i po krzyku.

kubach
08-11-11, 12:43
No właśnie namierzyłem sam sterownik ECU jak i cały zestaw:
KOMPUTER - STEROWNIK
MODUŁ IMMOBILIZERA
PĘTLA IMMOBILIZERA
STACYJKA
WKŁADY ZAMKA DRZWI L+P
WKŁAD ZAMKA KLAPY
KLUCZYK

Pytanie teraz co prościej zrobić bo na immob... mi nie zależy. Czy prościej wymienić sterownik i usunąć immo - no i właśnie jak usunąć?
Czy kupić od razu cały zestaw i zamieniać wszystko.

Pozdrawiam

Liero
08-11-11, 12:51
Jesli jestes zainteresowany mam do sprzedania po swapie,sprawny komp z d14a4 z usunietym immo,jak cos to zapraszam PW.

kjmuszek
08-11-11, 12:56
Pytanie teraz co prościej zrobić bo na immob... mi nie zależy. Czy prościej wymienić sterownik i usunąć immo - no i właśnie jak usunąć?
Czy kupić od razu cały zestaw i zamieniać wszystko.
Tylko po co bawić się w przekładanie stacyjki , zamków itp. Wywalić immo i już. Kolega wyżej jak widać ma na sprzedaż , jeśli jednak sam byś chciał usunąć poszukaj na forum gdzie jest immo w kompie, podpowiem że to taka mała płytka wlutowana prostopadle :)
W tym temacie masz fotkę :
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?122962-Immobilizer-VI-gen

mlodyxx
08-11-11, 16:32
najprosciej przelutowac kosc immo ze starego kompa do nowego i bez pitolenia z zamkami i stacyjka